Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Tankevækkende vinderbilleder fra forskningens forunderlige verden

Forskning i sukkersyge, havvirus og skizofreni finder vej til vinderbillederne i Danmarks Grundforskningsfonds Fotokonkurrence 2023.

Fotokonkurrencens vinderbillede viser en vietnamesisk kvinde, der lige har fået amputeret et ben som følge af type 2-diabetes. Foto: Dung Vũ, lektor på Thái Bình University & Tine Gammeltoft, professor på Institut for Antropologi, KU. ©DanmarksGrundforskningsfond.

Hvorfor er sukkersyge tabu i Vietnam? Kan virus vise vejen til bekæmpelse af infektioner? Og er vi tættere på en mere effektiv behandling af skizofreni?

Det er nogle af de spørgsmål, vi får besvaret med vinderbillederne af Danmarks Grundforskningsfonds Fotokonkurrence 2023.

Konkurrencen lukkede 1. februar, og nu har dommerpanelet fundet de tre vindere.

Professor Tine Mette Gammeltoft har indsendt ovenstående billede af risbonden der indtager 1. pladsen.

Billedet hedder ’Udholdenhed’, og den portrætterede kvinde havde få dage forinden fået amputeret sit ben på grund af type 2-diabetes:

- Jeg lagde mærke til det billede i en strøm af billeder, som vi fik hjem fra feltarbejde i Vietnam. Det ramte mig meget dybt. Der var noget i hendes blik, der fangede mig, forklarer Tine, som er leder af forskningsprojektet VALID, der har fokus på type 2-diabetes i den vietnamesiske provins Thái Bình, og som er finansieret af Udenrigsministeriet:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: