Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Stine Liv Johansen: – Den digitale virkelighed skal debatteres ud fra viden – ikke synsninger

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Efter uddannelsen arbejdede lektor Stine Liv Johansen i en legetøjsbutik, men interessen for de mindste børns medieforbrug gav hende en ny levevej.

Stine Liv Johansen, ph.d. og lektor ved ved Aarhus Universitet, forsker i børns brug af digitale medier. Foto: Hans Christian Jacobsen.

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag fortæller Stine Liv Johansen, ph.d. og lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier, Aarhus Universitet, hvorfor hun blev forsker.

Hun forsker i udviklingen af det digitale samfund, børns digitale rettigheder og digital dannelse i børnehøjde.

Fra 2019-2022 var hun formand for Medierådet for Børn og Unge, og i 2021 modtog hun Forbundet Kultur og Informations hæderspris – Døssingprisen – for sin indsats med at styrke debatten om udviklingen af det digitale samfund, ikke mindst i forhold til små børn.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: