Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Svend Brinkmann er betaget af menneskets gåder – derfor er han forsker

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Han har fået hele Danmark til at tænke. Selv startede Svend Brinkmann i filosofiens store spørgsmål, for hvad mon det egentlig vil sige at være menneske? I dag fortæller han, netop hvorfor han blev forsker.

Svend Brinkmann fortæller om hvordan interessen for filosofi skabte hans forskerkarriere. Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal
Temaserie: Derfor blev jeg forsker

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Professor i psykologi, Svend Brinkmann har indtaget de danske medier, hvor han har gjort os klogere på selvrealisering, identitet, det diagnosticerede liv, pædagogik og stress. 

Med sit syn på verden udfordrer han vores uskrevne regler og tankerne om dét at være menneske i nutidens samfund. 

Forklædt i selvhjælpsgenren fascinerede Svend Brinkmann Danmark med bogen “Stå fast”. I virkeligheden er bogen et produkt af filosofiske tanker, som udspringer fra forskerens årelange tid i videnskaben. Og det er netop hans vej ind i videnskaben, som det skal handle om i dag. Så spørgsmålet er: Hvorfor blev du forsker, Svend Brinkmann? 

I Svend Brinkmanns historie starter vi ved en skillevej. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: