Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

TikTok-videnskab baner vej til den første SoMe Science Award

Lasse Winther har indtaget DR og diverse sociale mediers kanaler med digital formidling af videnskab. Nu belønnes han med SoMe Science Award til natur- og videnskabsfestivalen Bloom.

Årets prisvinder Lasse Winther afholdte også en talk om videnskab til Bloom School arrangement forud for festivalen. Foto: Malthe Ivarsson.

Festivalstemningen har ramt Søndermarken og revet natur- og videnskabselskere ind i den københavnske park. Bloomfestivalen kan tage æren af festlighederne med en række koncerter, talks og oplæg, der vrider hverdag og fælleskab ud af videnskabens dybder.

Med andre ord er inddragende formidling af natur og videnskab kernen i festivalen. Men i hverdagen foregår den slags engagement på internettet og de sociale medier.

Bloom satte derfor punktum på weekendens festival ved at overrække af SoMe Sciences første pris for videnskabelig formidling. Online videnskabsformidler og tv-vært Lasse Winther løb med prisen for at have engageret og udbredt viden gennem utraditionelle kanaler.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: