Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Ulrich Busk Hoff: – Fransk nobelprisforsker satte skub i min kvantekarriere

DERFOR BLEV JEG FORSKER: En stjernekikkert i fødselsdagsgave og et ophold hos den franske nobelprisforsker Serge Haroche lagde fundamentet for Ulrich Busk Hoffs karriere som kvanteforsker.

Et ophold hos en fransk nobelprisforsker blev starten på Ulrich Busk Hoffs forskerkarriere. Foto: Rasmus Rønne

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Serien startede med professor Lone Simonsen, også kendt som ’Corona-Lone’, der fortalte, at hun oprindeligt skulle have været gymnasielærer, inden en konference vendte karriereforløbet på hovedet; men i dag gælder det Ulrich Busk Hoff.

Ulrich Busk Hoff har en ph.d. i fysik fra DTU og forsker til daglig i kvantefysik samme sted. Udover sin forskningspraksis arbejder han også med børnebøger og grafiske romaner, som Science Report tidligere har skrevet om.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: