Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Ville du ændre dit barns genom, hvis du kunne?

I sin nye bog ”Vi omskriver livets kode” gennemgår Jeppe Kyhne Knudsen CRISPR-teknologiens historie, skrækscenarier og potentialer – og der er oprivende og fascinerende eksempler på begge dele.

Journalist og forfatter Jeppe Kyhne Knudsen gennemgår i sin nye bog CRISPR-teknologiens historie, skrækscenarier og potentialer. Foto: Frank Pedersen.

- Jeg er sikker på, at CRISPR-teknologien bliver helt afgørende i det 21. århundrede, og kommer til at stå tilbage som en videnskabelig milepæl. Om 100 år vil folk kigge tilbage og sige, at det var dengang, man startede med at kunne redigere i det menneskelige genom.

Det siger forfatter Jeppe Kyhne Knudsen i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog ”Vi omskriver livets kode”, der udkommer på Gads Forlag tirsdag den 9. maj.

Bogen fortæller den fascinerende historie om opdagelsen af generne og frem til opdagelsen af CRISPR for godt tyve år siden og om mulighederne i den teknologi, der spås at blive definerende for det 21. århundrede:

- Mange mener, at vi er i gang med den bioteknologiske revolution. En periode med teknologisk vækst, der kommer efter den industrielle revolution og informationssamfundet – og CRISPR spiller en nøglerolle i den revolution, fortæller han og fortsætter:

- Først og fremmest vil jeg gerne gøre diskussionen af teknologien mere demokratisk og samfundsrelevant. Når jeg spørger mine venner, der er højtuddannede, er der mange, der ikke kender til CRISPR.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: