Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Kultiveret kød kan blive game changer for klimaet

For snart et årti siden kom det første forskningsgennembrud med celledyrket kød som klimabedrift og videnskabelig pendant til den konventionelle CO2-tunge kødindustri. Forskningen vinder nu frem herhjemme, men er udfordret af lovgivning, hemmelighedskræmmeri og kapital.

Virksomheden Mosa Meats oplyser, at de ud fra en celleprøve fra en ko på 0,5 gram med 33.000 muskelstamceller at producere 80.000 burgere. Foto: iStock/Firn.

Vi kan reducere behovet for, foder-gnaskende og vandtørstende køer, der tøffer rundt i stalde og på marker herhjemme og i resten af verden med deres methanbøvser til skade for klimaet.

Sådan lyder den klare konklusion på forskningen i kød dyrket ud fra muskelceller - det såkaldte labmeat, in vitrokød eller rettere kultiveret kød, som er den internationalt anerkendte term i forskerregi.

Den forskning tager nu fart i Danmark med forskningsflagskibet 'CellFood' og får klimaperspektiverne til at stå trippende i kø.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: