Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Nyt samarbejde skal forebygge mobilafhængighed, stress og dårlig nattesøvn

KU og Danica Pension skal afdække mentale helbredsproblemer i nyt stort forskningsprojekt.

iStock / AlessandroPhoto

Jo større mobilafhængighed du har, desto større er chancen for, at du bliver stresset, sover dårligt eller oplever hovedpine.

Det har et forskningsprojekt på Institut for Folkesundhed på Københavns Universitet fundet frem til ved hjælp af besvarelser fra 25.000 danskere i SmartSleep-undersøgelsen. Og resultaterne skal professoren bag undersøgelsen nu arbejde videre med i samarbejde med pensionsselskabet Danica Pension.

– Vores forskningsresultater tyder på, at der er en sammenhæng mellem dårlig søvn og vores mobilmønstre. Med det nye samarbejde får vi mulighed for at gå et skridt videre med resultaterne ved at udvikle redskaber og værktøjer i samarbejde med Danica Pension, siger professor bag undersøgelsen Naja Hulvej Rod til KU.dk.

LÆS OGSÅ: Digital teknologi skal få børn ud i naturen

 

Forebyggelse skal være tilgængeligt for alle
18 procent af deltagerne i undersøgelsen tjekker deres telefon hver eneste nat eller hver fald nogle gange om ugen. Det kan være uret eller de sociale medier, der lige skal holdes øje med, og for dem, der tjekker telefonen meget ofte om natten, føler én ud af fire sig stresset.

Det er blot én af de negative konsekvenser som overdrevent brug af digitale enheder kan have, og det ønsker projektet også at skabe opmærksomhed omkring.

Det skal i sidste ende føre til forebyggelsesværktøjer, som bliver tilgængelige for alle.

”Resultaterne af vores samarbejde vil være frit tilgængelige for alle danskere og virksomheder. Stress er et samfundsproblem, som vi ønsker at afdække årsagerne til og hjælpe med at finde løsninger på, siger administrerende direktør for Danica Pension, Ole Krogh Petersen.

Projektet er finansieret af Danica Pension og Danmarks Frie Forskningsfond.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.