55 forskningsprojekter skal dele en bevilling på 280 millioner kroner fra Danmark Frie Forskningsfond.
Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.
Bevillingerne går alle til projekter med grønt fortegn.
– Danmark har tårnhøje klimaambitioner, og det kræver blandt andet en ambitiøs grøn forskningspolitik at indfri dem. Jeg er glad for at se de politiske beslutninger omsat i projekter som dem, Danmarks Frie Forskningsfond støtter her, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) i pressemeddelelsen.
– Forskere fra et bredt felt af videnskaber byder ind og kan på hver deres måde være med til at bidrage til Danmarks klimamålsætninger, til nye fremskridt og for nogles vedkommende også til danske job, fortsætter han.
"Succesraten målt på både antal ansøgninger og bevilget beløb er knap 12% i 2021." – sagt med andre ord så spildte 403 forskere deres tid med at skrive en ansøgning. Samlet er det omkring 10-20 mandeår spildt! https://t.co/AacJCvAfLI
— Rasmus Bjørk (@rasbjo) October 15, 2021
Modtagerne af bevillingerne har fået mellem 2,8 millioner kroner og 11,9 millioner kroner. Bevillingerne løber i op til fem år.
479 ansøgninger
Bevillingerne er en del af en tematisk pulje inden for grøn forskning, hvor alle forskningsretninger har kunnet søge. I alt har fonden modtaget 479 ansøgninger.
– Jeg har kun ros til den danske tilgang til grøn omstilling, hvor alle videnskabelige grene inviteres til at bidrage med løsningerne. Og det er muligt, fordi det grønne opslag både er åbent og bredt formuleret, og fordi vi har så mange dygtige forskere, der byder ind med deres bedste og mest nybrudsskabende ideer, siger bestyrelsesformand i fonden, professor Maja Horst, i pressemeddelelsen.
- En tematisk uddeling er en politisk, strategisk satsning inden for et bestemt tema.
- Uddelingen er åbent for bidrag fra alle videnskabelige områder.
- Tematisk forskning fungerer som et supplement til den frie, uafhængige forskning.
- DFF har siden 2018 uddelt forskningsbevillinger inden for politisk fastsatte temaer, der er finansieret gennem forskningsreserven.
- I 2020 og 2021 har DFF støttet 120 grønne forskningsprojekter med godt 600 millioner kroner i tematiske midler inden for virkemidlet ‘Grøn omstilling’.
- Succesraten målt på både antal ansøgninger og bevilget beløb er knap 12 procent i 2021.
Kilde: Danmarks Frie Forskningsfond
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
