Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Ny viden

38 millioner til SDU forsker

Hvordan opstod dyrerne og hvorfor udviklede de sig? Det spørgsmål vil SDUs Donald E Canfield forsøge at finde svaret på – og chancerne for at det lykkes er blevet lidt større efter han har fået 38 mio. kr. af Villum Fonden.

“Jeg ønsker at finde de sammenhænge, der har været mellem dyrelivets opståen og tidligste udvikling og Jordens kemiske udvikling i urtiden,” siger Canfield.

Pengene skal blandt andet bruges til at tage sedimentprøver så forskellige steder som Skagerrak og i Den Bengalske Bugt og han forventer også at skulle til Kina og Australien.

Målet med projektet er at kombinere forskellige tilgange og sætte dyrs udvikling ind i en kontekst med udviklingen af jordens kemiske miljø.

Donald E Canfield forventer at skulle ansætte ti personer til projektet, heraf ni forskere.

Læs mere om projektet på SDUs hjemmeside

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.


Seneste artikler:

De åbnede dørene for både ligestilling og omstilling

FEMININ FORTROP. På hver sit felt har Lise Kingo og Connie Hedegaard været med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Vi har benyttet 8. marts til en snak med dem og to andre kvindelige bæredygtighedsveteraner.


Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.