Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

70 millioner kroner skal gøre unge forskere til kompetente forskningsledere

Syv talentfulde, unge forskere modtager 10 millioner kroner hver fra Lundbeckfonden til at forfølge deres forskningsprojekter og udvikle sig som forskningsledere.

7 nye unge forskertalenter skal uddannes til forskningsledere over de næste fem år. Foto/Grafik: Lundbeckfonden

For 17. år i træk uddeler Lundbeckfonden fellowship-bevillinger, og der er stor interesse for bevillingerne.

De skal nemlig bane vejen for, at de danske, sundhedsvidenskabelige forskningsmiljøer bliver styrket, og at flere unge forskere vælger at gå forskerledervejen med egen forskningsgruppe i Danmark.

Bevillingerne er med til at sikre, at forskere får den økonomiske frihed og stabilitet, der er nødvendig for at forfølge deres videnskabelige ambitioner og blive internationale forskningsledere.

Fellowship-programmet har de senere år gjort mere ud af at klæde bevillingsmodtagerne på til den lederrolle, de også træder ind i med bevillingen, hvor de skal etablere deres egen forskningsgruppe. Og det bliver vel modtaget af bevillingsmodtagerne, fortæller Peter Thostrup, Scientific Programme Director og ansvarlig for talentprogrammer i Lundbeckfondens uddelingsteam, Grants & Prizes:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: