Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

75 millioner kroner til hjerneforskning i Aarhus

Lundbeckfonden sikrer forskningscentret DANDRITE forskningsmidler frem til 2028.

Foto: deliormanli/iStock.

Lundbeckfonden har bevilget 75 millioner kroner til forskningscentret DANDRITE (Danish Research Institute of Translational Neuroscience) ved Aarhus Universitet.

Dermed er centret sikret forskningsmidler frem til 2028, oplyser fonden.

– Vi opfatter DANDRITE som et stærkt program til at styrke den internationale profil og niveauet af dansk forskning i hjernen og dens sygdomme, siger Jan Egebjerg, Lundbeckfondens forskningsdirektør.

Lundbeckfonden har i perioden 2013-2020 støttet centret med bevillinger på 120 millioner kroner.

Nye forskningsgrupper

Den nye bevilling skal ifølge fonden primært bruges til at rekruttere fem nye gruppeledere, der alle skal stå i spidsen for forskningsprogrammer inden for neurovidenskab.

– Bevillingen fra Lundbeckfonden sikrer os muligheder for fortsat at udvikle og introducere nye metoder inden for dansk neurovidenskab – med rekruttering af nye gruppeledere som den centrale tilgang, siger professor Poul Nissen, centerdirektør for DANDRITE.

Fonden vil øge økonomisk støtte

Over de sidste ti år er Lundbeckfondens støtte til dansk forskning vokset fra år til år. Med en ny og langsigtet strategi bliver der nu sat yderligere blus under udviklingen, således at fonden i 2030 vil uddele mindst 1 mia. til forskning.

– I løbet af de kommende 10 år vil vi fordoble vores faste uddelinger til forskning i Danmark, opbygge et klarere og mere strategisk fokus på hjernen, udvide vores portefølje af langsigtede ejerskaber inden for healthcare og tage konkrete initiativer til at styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv, udtalte Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden, i januar.

LÆS OGSÅ: Lundbeckfonden vil uddele 1 mia. om året i 2030

Selvom Lundbeckfondens faste uddelinger til forskning ligger på 500 mio. kroner om året, nåede den samlede pose penge til forskning i 2019 op på 666 mio. kroner, hvoraf knap 400 mio. gik til hjerneforskning.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.