Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

75 millioner kroner til hjerneforskning i Aarhus

Lundbeckfonden sikrer forskningscentret DANDRITE forskningsmidler frem til 2028.

Foto: deliormanli/iStock.

Lundbeckfonden har bevilget 75 millioner kroner til forskningscentret DANDRITE (Danish Research Institute of Translational Neuroscience) ved Aarhus Universitet.

Dermed er centret sikret forskningsmidler frem til 2028, oplyser fonden.

– Vi opfatter DANDRITE som et stærkt program til at styrke den internationale profil og niveauet af dansk forskning i hjernen og dens sygdomme, siger Jan Egebjerg, Lundbeckfondens forskningsdirektør.

Lundbeckfonden har i perioden 2013-2020 støttet centret med bevillinger på 120 millioner kroner.

Nye forskningsgrupper

Den nye bevilling skal ifølge fonden primært bruges til at rekruttere fem nye gruppeledere, der alle skal stå i spidsen for forskningsprogrammer inden for neurovidenskab.

– Bevillingen fra Lundbeckfonden sikrer os muligheder for fortsat at udvikle og introducere nye metoder inden for dansk neurovidenskab – med rekruttering af nye gruppeledere som den centrale tilgang, siger professor Poul Nissen, centerdirektør for DANDRITE.

Fonden vil øge økonomisk støtte

Over de sidste ti år er Lundbeckfondens støtte til dansk forskning vokset fra år til år. Med en ny og langsigtet strategi bliver der nu sat yderligere blus under udviklingen, således at fonden i 2030 vil uddele mindst 1 mia. til forskning.

– I løbet af de kommende 10 år vil vi fordoble vores faste uddelinger til forskning i Danmark, opbygge et klarere og mere strategisk fokus på hjernen, udvide vores portefølje af langsigtede ejerskaber inden for healthcare og tage konkrete initiativer til at styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv, udtalte Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden, i januar.

LÆS OGSÅ: Lundbeckfonden vil uddele 1 mia. om året i 2030

Selvom Lundbeckfondens faste uddelinger til forskning ligger på 500 mio. kroner om året, nåede den samlede pose penge til forskning i 2019 op på 666 mio. kroner, hvoraf knap 400 mio. gik til hjerneforskning.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.