Lundbeckfonden har bevilget 75 millioner kroner til forskningscentret DANDRITE (Danish Research Institute of Translational Neuroscience) ved Aarhus Universitet.
Dermed er centret sikret forskningsmidler frem til 2028, oplyser fonden.
– Vi opfatter DANDRITE som et stærkt program til at styrke den internationale profil og niveauet af dansk forskning i hjernen og dens sygdomme, siger Jan Egebjerg, Lundbeckfondens forskningsdirektør.
Lundbeckfonden har i perioden 2013-2020 støttet centret med bevillinger på 120 millioner kroner.
Nye forskningsgrupper
Den nye bevilling skal ifølge fonden primært bruges til at rekruttere fem nye gruppeledere, der alle skal stå i spidsen for forskningsprogrammer inden for neurovidenskab.
– Bevillingen fra Lundbeckfonden sikrer os muligheder for fortsat at udvikle og introducere nye metoder inden for dansk neurovidenskab – med rekruttering af nye gruppeledere som den centrale tilgang, siger professor Poul Nissen, centerdirektør for DANDRITE.
Fonden vil øge økonomisk støtte
Over de sidste ti år er Lundbeckfondens støtte til dansk forskning vokset fra år til år. Med en ny og langsigtet strategi bliver der nu sat yderligere blus under udviklingen, således at fonden i 2030 vil uddele mindst 1 mia. til forskning.
– I løbet af de kommende 10 år vil vi fordoble vores faste uddelinger til forskning i Danmark, opbygge et klarere og mere strategisk fokus på hjernen, udvide vores portefølje af langsigtede ejerskaber inden for healthcare og tage konkrete initiativer til at styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv, udtalte Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden, i januar.
LÆS OGSÅ: Lundbeckfonden vil uddele 1 mia. om året i 2030
Selvom Lundbeckfondens faste uddelinger til forskning ligger på 500 mio. kroner om året, nåede den samlede pose penge til forskning i 2019 op på 666 mio. kroner, hvoraf knap 400 mio. gik til hjerneforskning.
Forsiden lige nu:

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Til næste år åbner Danmarks første uddannelse i kvanteinformations-videnskab
Kvanteteknologier står på spring verden over, og efterspørgslen på kvanteeksperter er allerede stor i flere brancher. Derfor åbner Københavns Universitet Danmarks første uddannelse i kvantevidenskab i samarbejde med DTU.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.