Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

99 fondsmillioner til anonyme forskere

Bevillingerne går til projekter, der skal udfordre normen.

Villum Fonden har uddelt 99 millioner kroner. Foto: PR

Villum Fonden har tirsdag uddelt 98.663.650 kroner til 51 tekniske og naturvidenskabelige forskere tilknyttet danske universiteter.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Bevillingerne er en del af Villum Experiment, hvor fonden bevilliger støttekroner til ”forskningsprojekter, der udfordrer normen og har potentialet til at ændre den måde, vi tilgår vigtige emner på”.

– Med højrisikovillige midler og en anonym udvælgelsesproces ønsker vi at bidrage til, at vilde forskningsidéer og skæve vinkler på verden bliver testet. Ingen kan forudsige, hvor de næste store videnskabelige gennembrud opstår, og vi tror på perspektiverne i at slippe forskernes egen kreativitet fri, siger Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden, i pressemeddelelsen.

Læs også: Villum Fonden giver million-støtte til grønne forskere

De 51 forskere får mellem en og to millioner kroner. Bevillingerne løber i op til to år.

Villum Experiment har fået næsten 400 ansøgninger. I udvælgelsesprocessen har alle ansøgere været anonymiseret, hvorfor modtagerne tæller alt fra post docs til professorer.

Villum Experiment blev søsat i 2017. Siden da har 246 forskere fået en bevilling.

Se alle årets modtagere her.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.