Villum Fonden har tirsdag uddelt 98.663.650 kroner til 51 tekniske og naturvidenskabelige forskere tilknyttet danske universiteter.
Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.
Bevillingerne er en del af Villum Experiment, hvor fonden bevilliger støttekroner til ”forskningsprojekter, der udfordrer normen og har potentialet til at ændre den måde, vi tilgår vigtige emner på”.
– Med højrisikovillige midler og en anonym udvælgelsesproces ønsker vi at bidrage til, at vilde forskningsidéer og skæve vinkler på verden bliver testet. Ingen kan forudsige, hvor de næste store videnskabelige gennembrud opstår, og vi tror på perspektiverne i at slippe forskernes egen kreativitet fri, siger Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden, i pressemeddelelsen.
Læs også: Villum Fonden giver million-støtte til grønne forskere
De 51 forskere får mellem en og to millioner kroner. Bevillingerne løber i op til to år.
Villum Experiment har fået næsten 400 ansøgninger. I udvælgelsesprocessen har alle ansøgere været anonymiseret, hvorfor modtagerne tæller alt fra post docs til professorer.
Villum Experiment blev søsat i 2017. Siden da har 246 forskere fået en bevilling.
Se alle årets modtagere her.
Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt
I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Johan Olsen blander sine kasketter i ny podcast for at smitte mest muligt med sit videbegær
Proteinforskeren, videnskabsformidleren og musikeren, Johan Olsen fortsætter sin mission om at vende videnskaben ud mod den bredere befolkning. Denne gang i børnehøjde i ny podcastserie og børnebog.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder
Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
