Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aalborg Universitet ansætter ny prorektor

Ny prorektor har klare visioner for uddannelsesområdet, siger AU-rektor.

Aalborg Universitet får en ny prorektor, når Anne Marie Kanstrup tiltræder stillingen 15. juni.

– Jeg glæder mig meget til at starte som prorektor på Aalborg Universitet. Vi har en unik profil, og vores måde at uddanne på kan noget ganske særligt, siger Anne Marie Kanstrup i en pressemeddelelse

Anne Marie Kanstrup er et kendt ansigt på universitet. Her har hun siden 2001 – med en enkelt afstikker til Professionshøjskolen UCN – haft sin faste gang.

Læs også: Molboagtig forskningspolitik

Det bliver blandt andet Anne Marie Kanstrups opgave at udvikle uddannelsesområdet på universitet.

Rektor: Hun har klare visioner

Rektor Per Michael Johansen fortæller i pressemeddelelsen, at valget faldt på Anne Marie Kanstrup som prorektor på Aalborg Universitet, fordi hun både har de faglige og personlige kompetencer, der matcher stillingen.

–  Hun har et indgående kendskab til AAU, et stort engagement og klare visioner for uddannelsesområdet. Jeg er sikker på, at Anne Marie kommer til at spille en stor for, hvordan vi bedst udvikler vores uddannelser, så de matcher de behov, der er på arbejdsmarkedet, siger Per Michael Johansen og tilføjer:

– Det er der stort fokus på både fra politisk side og fra de uddannelsessøgendes side. AAU skal også fremadrettet have et meget opmærksomt blik på, hvordan vi kan tilbyde uddannelser, der er tætte på virkeligheden. Det er jeg overbevist om, at vores nye prorektor vil medvirke til at sikre.  

To store opgaver venter

Anne Marie Kanstrup kender Aalborg Universitet indgående. Hun har både været ph.d. Studerende, professor MSO på institut for for Kommunikation og Psykologi og senest professor på Institut for planlægning.

Læs også: Rektorer overvejer næste skridt i reguleringssag

Anne Marie Kanstrup fortæller i pressemeddelelsen, at hun ser frem til at sætte sit præg på uddannelsesområdet sammen med medarbejderne og de studerende. 

– Vores uddannelser tilstræber at gøre de studerende klar til et komplekst arbejdsmarked. Vi gør alt, hvad vi kan, for at vores dimittender kan gøre en værdifuld forskel i samfundet, lyder det fra Anne Marie Kanstrup. 

Rektor Per Michael Johansen peger på, at der især er to opgaver i den kommende tid, som den nye prorektor får til opgave at løse sammen med resten af organisationen. 

Den ene opgave relaterer sig til uddannelsens kvalitet. Den anden relaterer sig til det politiske udspil, som regeringen for nyligt kom med. 

Læs også: Her er regeringens uddannelsesudspil

– Universitet er midt i en udrulning af det justerede kvalitetssystem, som skal være på plads, før en genakkreditering kan finde sted. Det vil naturligvis også fylde meget, at regeringen har meldt en omfattende plan for decentralisering af uddannelserne ud – herunder en reduktion på optaget i de fire store uddannelsesbyer, siger rektor Per Michael Johansen i en pressemeddelelsen.

Anne Marie Kanstrup overtager stillingen som prorektor på Aalborg Universitet fra professor Inger Askehave, der i januar blev prorektor i en nyoprettet stilling på Copenhagen Business School. 

Prodekan for Uddannelse, lektor Jeppe Emmersen har været har været konstitueret prorektor. Hanfortsætter frem mod sensommeren, indtil Anne Marie Kanstrup er blevet fuldt ud introduceret til sin nye stilling.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.