Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus Universitet udnævner ny æresprofessor

Klaus Ostenfeld var manden bag Storebæltsbroens COWI-ledede rådgiverteam.

Klaus H. Ostenfeld er nyudnævnt adjungeret professor. Foto: Søren Kjeldgaard.

Bygningsingeniøren Klaus Ostenfeld, 77, er blevet udnævnt til adjungeret professor ved Institut for Byggeri og Bygningsdesign ved Aarhus Universitet,

Det oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

– Aarhus Universitet står over for en stor udvikling inden for ingeniørområdet, så jeg tænkte, at nu måske var et godt tidspunkt at komme af med al den viden, jeg nu engang bærer rundt på. Det kan godt være, at jeg er pensionist, men hvis jeg kan bidrage til at få nogle helstøbte ingeniører ud fra vores universiteter, så vil jeg gerne det, siger Klaus Ostenfeld.

Manden bag Storebæltsbroen

Den nyudnævnte professor har 55 års erfaring fra ingeniørbranchen – heraf 40 år hos COWI. Her var han med til at sætte sit præg på Danmark gennem flere store broprojekter – ikke mindst Storebæltsbroen, hvor han som daværende direktør for broenheden i COWI vandt konkurrencen om at projektere den faste forbindelse mellem Sjælland og Fyn.

– Jeg har altid været fascineret af broer. Bare stå og kigge på dem, observere deres majestætiske tilstedeværelse. De gør jo ikke noget i sig selv: De står der bare, tårner op i landskabet og tjener det formål, at folk kan komme fra A til B. Men broer er altid en særlig oplevelse, synes jeg, siger Klaus Ostenfeld.

Klaus Ostenfeld dimitterede som 22-årig 31. januar 1966. Efter flere år i både USA og Frankrig kom han tilbage til Danmark i 1977, da planerne om en Storebæltsbro for første gang begyndte at vejre i luften.

Som adjungeret professor vil Klaus Ostenfeld slå på tværfaglighed i ingeniørfaget.

– Alene kan man ikke udrette noget virkelig stort. Resultater skabes altid i samarbejde med andre, og jeg går meget ind for at søge inspiration fra andre verdener, så man ikke sidder i sin egen silo og tror, man ved bedst. Det gør man aldrig, for tingene udvikler sig hele tiden, siger Klaus Ostenfeld.

Forsiden lige nu:

Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.