Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Anders Bjarklev genansættes som rektor for DTU

Bestyrelsen på Danmarks Tekniske Universitet har besluttet at ansætte rektor, professor, dr. techn. Anders Overgaard Bjarklev i en ny periode som rektor for DTU pr. 1. november 2020.

I anledning af bestyrelsens beslutning udtaler DTU’S bestyrelsesformand Per Falholt:

”Jeg er meget glad for, at Anders Bjarklev også fremover skal stå i spidsen for den daglige ledelse af DTU, og at han kan fortsætte den fremragende indsats, han har leveret i forhold til konstant at udvikle DTU som et internationalt førende teknisk eliteuniversitet. Anders Bjarklev er en stærk repræsentant for DTU’s mission om at skabe resultater til gavn for samfundet – og for den kommende strategi, ’Teknologi for mennesker’, hvor DTU skal stræbe efter at udvikle førende og værdiskabende teknologi for en bæredygtig fremtid.”

Bestyrelsen har lagt vægt på at ansætte en rektor, der har et indgående kendskab til ledelse, opgaver og udfordringer på universitetsområdet samt forståelse for vigtigheden af universitetets samspil med omverdenen, både nationalt og internationalt.

DTU’s bestyrelse har endvidere fundet det centralt, at rektor har solid indsigt i uddannelses- og forskningssektoren og såvel faglig som ledelsesmæssig legitimitet og kompetence til at stå i spidsen for DTU. Det er blevet vurderet, at Anders Bjarklev besidder disse egenskaber til fulde.

DTU’s bestyrelse finder, at Anders Bjarklev er den rette til at stå i spidsen for universitetets fremtidige udvikling, grundet hans brede erfaring, dygtighed og dokumenterede evne til at skabe afgørende resultater for DTU.

 

Forsiden lige nu:


Kultiveret kød kan blive game changer for klimaet

For snart et årti siden kom det første forskningsgennembrud med celledyrket kød som klimabedrift og videnskabelig pendant til den konventionelle CO2-tunge kødindustri. Forskningen vinder nu frem herhjemme, men er udfordret af lovgivning, hemmelighedskræmmeri og kapital.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.