Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Anders Bjarklev genansættes som rektor for DTU

Bestyrelsen på Danmarks Tekniske Universitet har besluttet at ansætte rektor, professor, dr. techn. Anders Overgaard Bjarklev i en ny periode som rektor for DTU pr. 1. november 2020.

I anledning af bestyrelsens beslutning udtaler DTU’S bestyrelsesformand Per Falholt:

”Jeg er meget glad for, at Anders Bjarklev også fremover skal stå i spidsen for den daglige ledelse af DTU, og at han kan fortsætte den fremragende indsats, han har leveret i forhold til konstant at udvikle DTU som et internationalt førende teknisk eliteuniversitet. Anders Bjarklev er en stærk repræsentant for DTU’s mission om at skabe resultater til gavn for samfundet – og for den kommende strategi, ’Teknologi for mennesker’, hvor DTU skal stræbe efter at udvikle førende og værdiskabende teknologi for en bæredygtig fremtid.”

Bestyrelsen har lagt vægt på at ansætte en rektor, der har et indgående kendskab til ledelse, opgaver og udfordringer på universitetsområdet samt forståelse for vigtigheden af universitetets samspil med omverdenen, både nationalt og internationalt.

DTU’s bestyrelse har endvidere fundet det centralt, at rektor har solid indsigt i uddannelses- og forskningssektoren og såvel faglig som ledelsesmæssig legitimitet og kompetence til at stå i spidsen for DTU. Det er blevet vurderet, at Anders Bjarklev besidder disse egenskaber til fulde.

DTU’s bestyrelse finder, at Anders Bjarklev er den rette til at stå i spidsen for universitetets fremtidige udvikling, grundet hans brede erfaring, dygtighed og dokumenterede evne til at skabe afgørende resultater for DTU.

 

Forsiden lige nu:

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.