Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Stor bevilling til fremtidens sundhedsløsninger

20 mio. kr. til forskere der vil udvikle datadrevne patientforløb med smartphone data

Vi lever længere og længere. Det er godt for langt de fleste af os, men stiller også øgede krav til både sundhedssystemet og velfærdsstaten. Med alderdommen følger nemlig både dyr medicin og langt flere af os bliver også kroniske syge med alderen.

Derfor kan det være en god ide at tænke både forebyggelse og behandling anderledes.

Det mener de to aarhusianske sundhedsforskere Carsten Obel, fra Institut for Folkesundhed og Kaj Grønbæk fra Datalogisk Institut.

De har netop fået 20 mio. kr af Innovationsfonden til projektet HealthD360 hvor de vil forsøge at få borgerne til at tage ansvar for egne sundhedsdata for at højne folkesundheden.

 

Projektet er tværfagligt og kombinerer de offentlige sundhedsdata med personligt indsamlede data. Det sker ved at kombinere danskernes data fra det offentlige sundhedssystem og kombinere dem med de data de allestedsnærværende smartphones løbende indsamler om os. Det tredje ben i projektet er data fra kropsbårne medicinske apparater.

I første omgang omfatter projektet to pilotområder i udvalgte kommuner, nemlig mental sundhed og overvægt blandt børn og unge og sårbehandling og sundhed hos ældre.

Projektet omfatter både private og offentlige aktører og er et partnerskab mellem Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut, Bispebjerg Hospital, Regionshospitalet Randers, Cambio, Novax, Opus Consult, Kite Invent, Sundhed.dk, Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklings Program (RKKP), Danske Patienter samt Aarhus, Favrskov, Odder og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Håbet er at man med projektet kan udvikle nye modeller for effektive, personlige og sammenhængende patientforløb.

Det sker bl.a. ved at etablere en ny data- og samarbejdsinfrastruktur, der kan samle og analysere forskellige typer af data. En infrastruktur, der understøtter en sikker håndtering af sundhedsdata og giver patienterne mulighed for at dele data med sundhedssystemet.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.