– Vi har med bevillingen ønsket at bidrage til at styrke og fremtidssikre den fremragende forskning, som foregår på Institut for Datalogi på Aalborg Universitet. Katjas forskning er ikke bare langsigtet, men har også klare samfundsgavnlige aspekter med sit fokus på verificerbarhed, sandhed og dermed tillid, siger nytiltrådte Kim Nøhr Skibsted, direktør for Poul Due Jensens Fond.
Katja Hose glæder sig meget over professortitlen, som hun er overbevist om, vil åbne nye døre for hendes forskning:
– Jeg har altid haft en ambition om at blive professor. Når jeg ønsker at indgå samarbejde med virksomheder, bliver det sandsynligvis lettere. Hvis lektor Katja Hose banker på døren, forbliver den måske lukket, men hvis professor Katja Hose henvender sig, er der nok større chance for, at de lukker op, siger hun.
Hun peger desuden på, at hun med den nye bevilling i ryggen kan opbygge en stærk forskningsgruppe, da der med bevillingen fra fonden udover hendes professorat også er penge til at hyre fire postdoc’er. Med andre ord en mærkbar styrkelse af hendes forskningsområde.
På Aalborg Universitet hersker der også stor glæde over den nytiltrådte professor:
– Katja Hose er en shooting star. Hun er en meget talentfuld ung datalog, som er i færd med at opdyrke et nyt selvstændigt område, nemlig web science. Det vil indgå i en glimrende synergi med vores andre hovedområder inden for databaseforskning: Spatiotemporale databaser og data analytics siger Henrik Pedersen, som er Dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design.
Katja Hose har tidligere fået en YDUN-bevilling på 6,5 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd – en bevilling, der gives til særlige forskertalenter, ligesom hun i 2016 blev udvalgt til Aalborg Universitets talentprogram for lovende unge forskere.
Navn: Katja Hose
Alder: 38 år
Nationalitet: Tysk
Stilling: Professor i datalogi på Aalborg Universitet
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
