Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Dansk professor får 104 mio. kr. til fertilitetsforskning

Professor Cecilia Ramlau-Hansen fra Aarhus Universitet får sammen med to kolleger i Norge og Tyskland et ’Synergy Grant’ på cirka 104 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Bevillingen skal bruges til at undersøge, hvorfor fertiliteten falder og barnløshed rammer forskelligt på tværs af sociale grupper.

Professor Cecilia Ramlau-Hansen er én af tre initiativtagere til et stort internationalt forskningsprojekt, der har potentiale til at transformere forskning i fertilitet og menneskelig reproduktion. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

Højindkomstlande oplever en hidtil uset lav og stadig mere polariseret fertilitet. Det betyder, at forskellene mellem sociale grupper vokser med en særlig stigning i barnløshed blandt lavtuddannede mænd og kvinder.

I BIOSFER-projektet, som ERC nu støtter med en såkaldt synergi-bevilling, undersøger Cecilia Ramlau-Hansen fra Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og hendes internationale kolleger bl.a., hvordan sociale, biologiske og psykologiske faktorer påvirker de nye fertilitetsmønstre hos unge voksne.

De undersøger også, i hvilket omfang den faldende fertilitet og polariseringen kan tilskrives sociale og biomedicinske faktorer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: