Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

DI vil knytte erhvervslivet tættere til amerikansk eliteuniversitet

Et nyt partnerskab med MIT i Boston skal hjælpe med at trække talenter fra USA til Danmark

Et tættere samarbejde med MIT i Boston skal hjælpe med at trække talenter fra USA til Danmark
Det skal være lettere for dansk erhvervsliv at tiltrække talenter fra USA, derfor etablerer DI nu et partnerskab med et af verdens førende universiteter, Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston, der skal tiltrække amerikanske studerende til praktikforløb i danske virksomheder, bygge netværk og markedsføre Danmark som karrieredestination. Økonomien kommer fra Industriens Fond, som har doneret næsten fem mio. kr.:

– Kampen om de klogeste hoveder er global. Derfor er det vigtigt at danske virksomheder i stigende omfang får adgang til teknologikyndige talenter fra nogle af verdens førende uddannelsesinstitutioner. Ligeledes vil det være en konkurrencemæssig fordel, hvis Danmark og dansk erhvervsliv får et endnu bedre renommé som både studie- og arbejdssted, siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond til Electronic Supply.

Initiativet til det det nye program kommer fra Dansk Industri som også vil stå for både etableringen og den løbende drift.

For at sikre så tæt forankring som muligt hos MIT ansætter universitet selv en program manager som får til opgave at varetage danske virksomheders interesser på MIT og drive aktiviteter, der markedsfører dansk erhvervsliv og dets styrker over for universitets studerende og fakultetsmedlemmer.

– Vi ser stor værdi i samarbejdet og muligheden for at forbinde MIT-studerende tættere til dansk erhvervsliv. Vi håber, at vi gennem dette samarbejde kan fortsætte med at styrke relationen mellem MIT og Danmark, siger Richard Lester der er Associate Provost for International Activities på MIT.

Det nye samarbejde bliver ikke det første der gerne vil knytte Boston og dets sprudlende talenter tættere sammen. Fx har medicinalvirksomheden LEO Pharma allerede en enhed i byen. Ifølge Mette Vestergaard, Executive Vice President, Global People & Communications, LEO Pharma, er det fordi, Boston er et globalt knudepunkt inden for life-science og teknologi.

– Gennem vores egen LEO Science & Tech Hub i Boston ser vi tydeligt den værdi, som tilstedeværelse og samarbejde med de mange forsknings- og uddannelsesinstitutioner i området skaber. Tiltag som DIs samarbejde med MIT er vigtige i forhold til at skabe opmærksomhed om de spændende muligheder, som de danske virksomheder kan byde på. Og vi har hele tiden brug for højtuddannet arbejdskraft, siger Mette Vestergaard.

Ifølge DI er lande og virksomheders konkurrence om verdens bedst kvalificerede medarbejdere inden for især it, ingeniørvidenskab og life-science blevet mere intensiv de senere år. Så hvis de danske højteknologiske virksomheder skal bevare vækst og konkurrenceevne, skal de være med i kampen om at tiltrække verdens mest talentfulde kandidater, mener direktør Thomas Bustrup, DI.

– Vi er nødt til at yde en ekstraordinær indsats for at tiltrække de bedste studerende og forskere. Derfor skal vi være til stede, hvor de bedst uddannede kandidater er. Samarbejdet med MIT vil give danske virksomheder en solid platform i Boston, hvorfra der kan tiltrækkes højtkvalificerede medarbejdere samt knyttes partnerskaber med det lokale erhvervsliv og det stærke forsknings- og uddannelsesmiljø i regionen, siger Thomas Bustrup.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.