Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Dronning Margrethe ll’s Videnskabspris går til tekstilforsker

Professor Marie-Louise Bech Nosch modtager Dronning Margrethe ll’s Videnskabspris 2019

Dronning Margrethe II’s Videnskabspris overrækkes i Videnskabernes Selskab. Foto: Kristoffer Frøkjær

I år går Dronning Margrethe II’s Videnskabspris til professor ved Saxoinstituttet, Marie-Louise Bech Nosch, som er både nationalt og internationalt anerkendt som en af Danmarks fremmeste forskere i tekstiler.

Det er ikke mindst på baggrund af det interessefællesskab, Marie-Louise Bech Nosch deler med Hendes Majestæt Dronningen, hun glæder sig over at modtage prisen:

– Det er en meget stor ære og glæde for mig personligt, og for hele tekstilforskningsmiljøet i Danmark, at modtage Dronning Margrethe II’s Videnskabspris 2019. Dronningen har vist sin støtte og interesse gennem mange år. Hendes store historiske overblik, hendes dybe faglige viden i arkæologi og kunst, og den intense taktile aktivitet med håndarbejde og tekstile teknikker giver os en fælles erfaringsgrund. Hun er en inspiration for os, siger årets prismodtager.

Dronning Margrethe II’s Videnskabspris er en personlig pris på 100.000 kr., der gives til en fremragende forsker under 50 år, som arbejder inden for de videnskaber, Videnskabernes Selskab repræsenterer.

Det er Videnskabernes Selskab, der i 2015 indstiftede prisen i anledning af at Dronningen, som er protektor for Selskabet, fyldte 75års fødselsdag. Det er den eneste pris i Dronningens eget navn.

Dronning Margrethe overrakte selv prisen ved en ceremoni i Videnskabernes Selskab onsdag eftermiddag.

– Marie-Louise Bech Nosch lever på fornemste vis op til fundatsen for Dronning Margrethe II’s Videnskabspris, siger præsident i Videnskabernes Selskab, Mogens Høgh Jensen om baggrunden for udvælgelsen;

– Hun har i løbet af de seneste år opbygget et meget levende forskningsmiljø på verdensplan og ydet afgørende forskningsresultater inden for tekstilforskning. Hendes forskningsområde er særdeles tværvidenskabeligt med tilknytning til store fagområder som historie, arkæologi, fysik og tekstile håndværk.

På den baggrund har hun været i stand til at give den humanistiske forskning nye metoder til at forstå aspekter af fortiden og historien, som hidtil har været underbelyst, forklarer han og pointerer at;

– Marie-Louise Bech Nosch har også på fornem vis været i stand til at formidle sine forskningsresultater og store indsigt til det brede publikum.

I 2009 modtog Marie-Louise Bech Nosch Eliteforskprisen som den første kvindelige forsker, og den kun tredje humanistiske forsker. Hun har senere fået flere internationale priser.

Marie Louise Bech Nosch har i løbet af de seneste 14 år præget og ændret den måde, dansk humanistisk forskning bliver drevet på, både hvad angår internationalisering, publikationer, interdisciplinaritet, talentpleje og elite, ifølge Selskabet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.