Hvordan forbedrer vi behandling af vedvarende bakterielle infektioner? Hvordan kan vi i højere grad bruge kosten til at forbedre personers liv og sundhedstilstand? Og hvordan kan vi fremtidssikre vores afgrøder mod bl.a. tørke og dermed sikre en mere stabil og bæredygtig fødevareproduktion?
Det er nogle af de vigtige spørgsmål, som forskere ved Københavns Universitet, Rigshospitalet og DTU vil gøre os klogere på i de kommende fem år.
Hver af de i alt fem forskere har modtaget 60 mio. kr. gennem Novo Nordisk Fondens Challenge Programme. Via programmet giver fonden støtte til forskningsprojekter, der søger svar på udfordringer inden for sundhed eller teknologi.
Læs mere om de enkelte projekter her:
120 mio. kr. til forskning i smitsomme sygdomme i fremmarch
Professor skal undersøge armbakteriers rolle i kost og sundhed
Novo Nordisk Fonden støtter forskning i modstandsdygtige afgrøder
Bevillingerne er de største individuelle bevillinger til forskning, Novo Nordisk Fonden uddeler.
Lars Erik Larsen, professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet.
Tine Rask Licht, professor, DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet.
Hans Thordal-Christensen, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet.
Michael Broberg Palmgren, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet
– De støttede projekter har alle potentiale til at frembringe viden, der kan bidrage til at forbedre menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Jeg vil gerne lykønske bevillingsmodtagerne og ser frem til at følge deres ambitiøse projekter over de kommende år, siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Biomed i Novo Nordisk Fonden.
Op til 480 mio. kr. i 2020
Novo Nordisk Fondens Challenge Programme blev etableret i 2014, og siden har fonden årligt uddelt et trecifret millionbeløb til ambitiøse forskningsprojekter med fokus på globale udfordringer inden for skiftende temaer.
Fonden har netop åbnet for ansøgninger til Challenge Programme 2020, hvor der uddeles op til 480 mio. kr. fordelt på fire temaer. Læs mere om temaerne og ansøgningsproceduren her.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.