Hvordan forbedrer vi behandling af vedvarende bakterielle infektioner? Hvordan kan vi i højere grad bruge kosten til at forbedre personers liv og sundhedstilstand? Og hvordan kan vi fremtidssikre vores afgrøder mod bl.a. tørke og dermed sikre en mere stabil og bæredygtig fødevareproduktion?
Det er nogle af de vigtige spørgsmål, som forskere ved Københavns Universitet, Rigshospitalet og DTU vil gøre os klogere på i de kommende fem år.
Hver af de i alt fem forskere har modtaget 60 mio. kr. gennem Novo Nordisk Fondens Challenge Programme. Via programmet giver fonden støtte til forskningsprojekter, der søger svar på udfordringer inden for sundhed eller teknologi.
Læs mere om de enkelte projekter her:
120 mio. kr. til forskning i smitsomme sygdomme i fremmarch
Professor skal undersøge armbakteriers rolle i kost og sundhed
Novo Nordisk Fonden støtter forskning i modstandsdygtige afgrøder
Bevillingerne er de største individuelle bevillinger til forskning, Novo Nordisk Fonden uddeler.
Lars Erik Larsen, professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet.
Tine Rask Licht, professor, DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet.
Hans Thordal-Christensen, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet.
Michael Broberg Palmgren, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet
– De støttede projekter har alle potentiale til at frembringe viden, der kan bidrage til at forbedre menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Jeg vil gerne lykønske bevillingsmodtagerne og ser frem til at følge deres ambitiøse projekter over de kommende år, siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Biomed i Novo Nordisk Fonden.
Op til 480 mio. kr. i 2020
Novo Nordisk Fondens Challenge Programme blev etableret i 2014, og siden har fonden årligt uddelt et trecifret millionbeløb til ambitiøse forskningsprojekter med fokus på globale udfordringer inden for skiftende temaer.
Fonden har netop åbnet for ansøgninger til Challenge Programme 2020, hvor der uddeles op til 480 mio. kr. fordelt på fire temaer. Læs mere om temaerne og ansøgningsproceduren her.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.