Normalt er det iværksættere, der står med svedige hænder og forbereder sig på at pitche deres ideer på to minutter foran investorer, fonde og rådgivere. Men på Fundingbasaren er det lige omvendt.
Fundingbasaren kørte for tredje gang, og i år var 18 fonde, investorer og rådgivere mødt op hos DTU Science Park for at pitche deres fundingsmuligheder over for mere end 250 interesserede. Blandt investorerne var Innovationsfonden, Vækstfonden, Novo Seeds, Jyske Bank og Nordic Eye.
– Vi vender tingene på hovedet, fordi der er et rigtig stort udbud af funding alene i Danmark, og det kan være svært for iværksætterne at danne sig et overblik over mulighederne. Mens virksomhederne har behov for funding til at udvikle deres produkter, har mange fonde svært ved at finde egnede ansøgere til deres penge. Det gør Fundingbasaren til et win-win-koncept, siger Lotte Bonfils Andersen, der er communication & relations manager i DTU Science Park.
Hun betragter Fundingbasaren som Danmarks største fundingevent og bider især mærke i, at interessen for tech-virksomheder og startups er steget på grund af mediernes og samfundets øgede fokus på iværksættersucceser.
Deltagerne fik også mulighed for at blive klogere på EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020.
Lisa Jørgensen, der er specialkonsulent i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, stillede op med et pitch, og hun har også tidligere deltaget i Fundingbasaran og fået mange nye relationer ud af det.
– Ofte oplever vi, at små og mellemstore virksomheder kan se Horizon 2020 som et stort og uoverskueligt setup, men med den rette vejledning kan virksomhederne få et godt overblik over deres muligheder i rammeprogrammet. Med vores deltagelse på Fundingbasaren håber vi at give nogle af de deltagende virksomheder lyst til at søge fondsmidlerne fra Horizon 2020, siger hun.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Eske Willerslev: Iskerner og hundelort kickstartede verdenskendte opdagelser
DERFOR BLEV JEG FORSKER: NASA ringede og ville have fat i professor Willerslev. Titlen havde den specialestuderende ikke endnu, men et forskningsgennembrud af dimensioner banede vejen for forskerkarrieren.

Merværdien af nordiske forskningsprojekter trumfer de nationale
Nordisk forskningssamarbejde giver dobbelt op på merværdi for samfund og forskning, viser ny impactrapport. Derfor bør man satse på flere og større nordiske calls, mener direktør i NordForsk.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
