Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Forskning i kulturarv rammer guldåre hos Augustinus Fonden: Støtten både forlænges og øges

Efter stor succes i puljens første treårige indsats, hvor forskningsmæssig kreativitet og tværfaglige samarbejder har blomstret, øger fonden puljen til 40 millioner kroner og forlænger med yderligere tre år frem til 2026.

Hvordan skulle civilberedskabet hjælpe det danske samfunds overlevelse i tilfælde af atomkrig under Den Kolde Krig? Det undersøger et samarbejde mellem Nordjyske Museer / REGAN VEST og Aalborg Universitet. Projektet har netop modtaget støtte fra årets forskningspulje. Foto: Lars Horn, Nordjyske Museer

Kulturarven forbinder os med vores historie og identitet, og giver os en forståelse af, hvordan samfundet har udviklet sig over tid. I hvert fald hvis der er nogen til at forske i kulturarven og formidle deres opdagelser, og netop her har Augustinus Fonden sat ind med millionbeløb. 

I 2021 åbnede Augustinus Fonden en ny pulje, som henover de efterfølgende tre år skulle uddele 90 millioner kroner i perioden 2021-2023. Det vil sige årligt 30 millioner kroner. 

Den indsats har fonden nu valgt både at forlænge fra 2024-2026 og samtidig øge uddelingsrammen fra 90 millioner kroner til 120 millioner kroner for perioden. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: