Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Forskningsdirektør stopper i Lundbeck

F&U-direktør Anders Gersel Pedersen forlader Lundbeck efter næsten to årtier i selskabet

Anders Gersel Pedersen. Foto: H. Lundbeck A/S

Efter 19 år i selskabet stopper Anders Gersel Pedersen som koncernforskningsdirektør og chef for forskning- og udvikling i medicinalvirksomheden H. Lundbeck.

Anders Gersel Pedersen forlader virksomheden ved udgangen af året for at på pension.

– Efter 19 år i Lundbeck og syv år som chef for R&D (forskning- og udvikling, red.) har jeg besluttet mig for at gå på pension, selvom jeg ved, at jeg vil savne at arbejde sammen med en fantastisk ledelse og engagerede og kompetente ansatte, siger Anders Gersel Pedersen og fortsætter;

– Det har været en ære at lede R&D-afdelingen og vores dedikerede hold af ansatte for at forbedre behandlingen af patienter, der lider af CNS (sygdom i centralnervesystemet, red.). Jeg er stolt af alt, vi har opnået sammen.

I Lundbeck er man allerede i gang med at finde en ny forskningsdirektør, og virksomheden har i den forbindelse kig mod udlandet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Lundbeck.

Lundbecks afgående forsknings- og udviklingschef har længe ønsket at forlade selskabet, men det har udelukkende været af hensyn til hans alder, og ikke manglende lyst til at fortsætte.

Det understreger Anders Gersel Pedersen, der fyldte 67 i september, selv overfor mediet MedWatch.

Da virksomhedens ny topchef, Deborah Dunsire, blev annonceret tidligere i år, og hun skulle møde ledelsen, gjorde Anders Gersel Pedersen hende det således klart, at han havde i sinde at gå på pension inden for den nærmeste fremtid.

Deborah Dunsire takker den afgående forskningsdirektør for hans lederskab, innovation og dedikation over for Lundbeck igennem de sidste to årtier og ønsker ham alt det bedste for fremtiden.

– Igennem hans tid i Lundbeck, har Anders bestræbt sig på at tranformere Lundbecks R&D til en organisation med potentiale til at blive én af de bedste indenfor neurologiske sygdomme, siger hun.

Anders Gersel Pedersen blev en del af Lundbeck i 2000 som Vice President of International Clinical Research.

Han sidder i flere bestyrelser, blandt andet i medicinalvirksomhederne Bavarian A/S som næstformand, Hansa Medical AB og Genmab A/S.

Når Anders Gersel Pedersen inden længe tager afsked med sin tidligere arbejdsplads, er det dog ikke et definitivt farvel til medicinalindustrien. Efter planen fortsætter den afgående chef sit bestyrelsesarbejde, selvom han er pensioneret.

Forsiden lige nu:

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter

Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.