Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Ny fyringsrunde på professionshøjskolen UCC

Professionshøjskolen UCC må afskedige 40 ansatte på grund af nye nedskæringer

Professionshøjskolen UCC skal igen til at skille sig af med en del af medarbejderne.

I den nye afskedigelsesrunde skal 40 medarbejdere forlade UCC ud af 800. Det sker under to år efter professionshøjskolens sidste fyringsrunde, hvor de måtte sige farvel til over 50 ansatte.

Ligesom sidste gang skyldes afskedigelserne økonomiske nedskæringer, der kommer af bl.a. et fald i antallet af studerende samt den årlige besparelse på to procent, som regering har pålagt uddannelsesområdet. Og uddannelsesinstitutioner som UCC er hårdt ramt.

På UCC skal man spare 23 millioner kroner i 2018 og yderligere 20 millioner i 2019 – et samlet besparingskrav på 43 millioner kroner. Man vil dog forsøge at undgå yderligere fyringsrunder:

Vi har forsøgt at nå hele besparelsen nu, så der er ikke flere afskedigelser planlagt, men det kan jo blive nødvendigt.

– Vi har forsøgt at nå hele besparelsen nu, så der er ikke flere afskedigelser planlagt, men det kan jo blive nødvendigt. Men vi har gået efter at lægge en plan, der efter disse afskedigelser kan give fred og ro de næste to år, siger direktøren for UCC, Anne Hasling Sørensen, til Science Report.

Indtil d. 8 november kan medarbejdere vælge selv at få en fratrædelsesordning, og det kan måske mindske antallet af fyringer.

– Vores erfaring siger, at fratrædelser kan bringe antallet af fyringer ned, men vi ved det ikke i den aktuelle situation, siger Anne Hasling Sørensen.

Hos Dansk Magisterforening ærgrer de sig over den nye fyringsrunde:

– Professionsuddannelserne er katastrofalt underfinansierede, siger Hans Beksgaard, der er formand for DM professionshøjskoler, til Magisterbladet, og fortsætter:

– Hver gang er det medarbejderne, der må stå for skud.

De ansatte, der står til at miste deres job, vil få besked d. 20. november. Fyringerne træder i kraft d. 1. januar 2018.

Læs mere hos Magisterbladet

Forsiden lige nu:

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Værsgo, politikere: Her er forskningsverdens ønskeliste

Science Reports valgserie har afsøgt forskningsverdens udfordringer og ønsker til det kommende rul af politikere. Enden er nået, og nu lander hermed den samlede ønskeliste med de fem største ønsker til at sikre forskningen nu og i fremtiden.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.