– Fonden har inden for det sidste år fået væsentligt større økonomiske muligheder og sigter efter at hæve uddelingsniveauet allerede i indeværende år. Men vigtigst for strategiarbejdet har været at få skabt et tydeligt billede af, hvor Fonden særligt kan bidrage og gøre nytte med såvel sit engagement som sine økonomiske midler. Vi har blandt andet fået belyst hvilke andre aktører, der findes på de enkelte områder, samt hvilke forandringer, der er sket i det omgivende samfund, siden den tidligere strategi blev formuleret for en del år tilbage, fortæller Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand for Industriens Fond.
Det primære fokus er stadig på små og mellemstore virksomheder, og hvordan man kan støtte iværksættere med viden
I den nye mission vil de prioritere projekter, der kan påvirke virksomhedens konkurrenceevne og vækstmuligheder, og dermed være til gavn for Danmark. I modsætning til den tidligere strategi, vil de søge bredere skare af virksomheder end før, dog uden at nedprioritere fremstillingsindustrien.
Det primære fokus er stadig på små og mellemstore virksomheder, og hvordan man kan støtte iværksættere med viden og forskellige aktiviteter.
Forandring er i fokus
Den nye strategi har fem fokusområder, og fælles for dem er forandringen i erhvervslivet.
De fem fokusområder skal gennem projekter og tiltag styrke dansk erhvervsliv internationalt, de skal skabe og anvende ny viden og støtte erhvervslivets implementering af ny teknologi og innovative løsninger. Derudover sættes der fokus på relevante kompetencer og arbejdskraft, og slutteligt skal flere danske virksomheder kende til FN’s 17 Verdensmål. Målet er her at virksomhederne kan hjælpe hinanden med fordelagtigt at udnytte og tænkte verdensmålene ind i forretningen, når de samarbejder med eller laver produkter til det internationale marked.
Industriens Fond vil stadig modtage ansøgninger gennem sine temaindkaldelser, men den nye strategi åbner op for Industriens Fond selv initierer flere projekter med partnerskaber, fortæller den administerende direktør Mads Lebech. Et eksempel herpå er, at de igangsætter et rammeprogram, som handler om de konsekvenser og muligheder danske virksomheder står over for i forbindelse med sikkerhed og cyberkriminalitet.
Strategien suppleres af en uddelingspolitik, som årligt bliver taget til revision. Uddelingspolitikken beskæftiger sig blandt andet med effektvurdering, formidling og afgrænsninger, og hvilke konkrete temaer Fonden særligt er optaget af.
Lige nu er det blandt andet digitale forretningsmodeller, servitization og grøn omstilling. Temaerne opdateres løbende gennem tæt dialog med erhvervsledere og andre stakeholders.
Industriens Fonds nye strategi kan læses på Fondens hjemmeside.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdens største hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
