Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Industriens Fond vil uddele flere penge allerede fra i år

ndustriens Fond har tilpasset deres strategi til samtiden og strammet deres missionen

– Fonden har inden for det sidste år fået væsentligt større økonomiske muligheder og sigter efter at hæve uddelingsniveauet allerede i indeværende år. Men vigtigst for strategiarbejdet har været at få skabt et tydeligt billede af, hvor Fonden særligt kan bidrage og gøre nytte med såvel sit engagement som sine økonomiske midler. Vi har blandt andet fået belyst hvilke andre aktører, der findes på de enkelte områder, samt hvilke forandringer, der er sket i det omgivende samfund, siden den tidligere strategi blev formuleret for en del år tilbage, fortæller Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand for Industriens Fond.

Det primære fokus er stadig på små og mellemstore virksomheder, og hvordan man kan støtte iværksættere med viden

I den nye mission vil de prioritere projekter, der kan påvirke virksomhedens konkurrenceevne og vækstmuligheder, og dermed være til gavn for Danmark. I modsætning til den tidligere strategi, vil de søge bredere skare af virksomheder end før, dog uden at nedprioritere fremstillingsindustrien.

Det primære fokus er stadig på små og mellemstore virksomheder, og hvordan man kan støtte iværksættere med viden og forskellige aktiviteter.

Forandring er i fokus

Den nye strategi har fem fokusområder, og fælles for dem er forandringen i erhvervslivet.

De fem fokusområder skal gennem projekter og tiltag styrke dansk erhvervsliv internationalt, de skal skabe og anvende ny viden og støtte erhvervslivets implementering af ny teknologi og innovative løsninger. Derudover sættes der fokus på relevante kompetencer og arbejdskraft, og slutteligt skal flere danske virksomheder kende til FN’s 17 Verdensmål. Målet er her at virksomhederne kan hjælpe hinanden med fordelagtigt at udnytte og tænkte verdensmålene ind i forretningen, når de samarbejder med eller laver produkter til det internationale marked.

Industriens Fond vil stadig modtage ansøgninger gennem sine temaindkaldelser, men den nye strategi åbner op for Industriens Fond selv initierer flere projekter med partnerskaber, fortæller den administerende direktør Mads Lebech. Et eksempel herpå er, at de igangsætter et rammeprogram, som handler om de konsekvenser og muligheder danske virksomheder står over for i forbindelse med sikkerhed og cyberkriminalitet.

Strategien suppleres af en uddelingspolitik, som årligt bliver taget til revision. Uddelingspolitikken beskæftiger sig blandt andet med effektvurdering, formidling og afgrænsninger, og hvilke konkrete temaer Fonden særligt er optaget af.

Lige nu er det blandt andet digitale forretningsmodeller, servitization og grøn omstilling. Temaerne opdateres løbende gennem tæt dialog med erhvervsledere og andre stakeholders.

Industriens Fonds nye strategi kan læses på Fondens hjemmeside.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.