Innovationsfondens bestyrelse har øget bevillingerne til fondens Innoexplorer-program, der støtter forskningsbaseret iværksætteri.
– Når forskningsresultater skal omsættes til kommercielle løsninger, bliver der ofte peget på, at det er en udfordring at få finansiering i de tidlige, risikofyldte stadier. Det stadie, hvor resultaterne skal tages videre fra den ”rene forskning” til at blive modnet til at kunne gå på markedet eller tiltrække private investorer, siger Sidsel Hougaard, chef for Innovationsfondens iværksætterprogrammer i en pressemeddelelse.
Innoexplorer-programmet blev stiftet i 2019 med et budget på 37,8 millioner kroner. Senere blev budgettet løftet til 50 millioner kroner, og nu øger Innovationsfondens bestyrelse budgettet med yderligere 35 procent.
– Det er vores oplevelse, at der er et stort uudnyttet potentiale på universiteter og andre forskningsinstitutioner inden for alle fagligheder, siger Sidsel Hougaard.
Midlerne fra Innovationsfondens Innoexplorer-program skal bruges til at modne idéer, så de bliver klar til at blive kommercialiseret eller indhente flere investeringer.
Ny bestyrelsesformand og direktør
Tidligere på måneden meddelte Innovationsfonden, at fondens direktør siden februar 2020, Anne-Marie Levy Rasmussen, forlader posten ved udgangen af marts.
Læs også: Innovationsfonden skal have ny direktør
Hun skifter til en stilling som stilling som Head of Global Commercial Operations hos virksomheden Bavarian Nordic.
– Jeg vil gerne på vegne af bestyrelsen sige tillykke med det nye job og takke Anne-Marie for hendes store indsats, lød det fra fondens nytiltrådte bestyrelsesformand, Anders Eldrup, i en pressemeddelelse.
Med Anne-Marie Levy Rasmussen som administrerende direktør har Innovationsfonden været ramt af flere kritiske sager om både habilitetsproblemer og økonomisk slendrian med høje lønninger, bonusbetalinger og dyre restaurantbesøg. Sidste år gav Uddannelses- og Forskningsstyrelsen Innovationsfonden en hård kritik, da fondens daværende bestyrelse havde uddelt millioner af offentlige støttekroner til forskningsprojekter på kant med loven om habilitet og forvaltningsloven.
Læs også: Anders Eldrup i spidsen for Innovationsfonden
Udnævnelsen af Anders Eldrup som bestyrelsesformand skal rydde op i møgsagerne.
– Der har tidligere været en række problemer med forvaltningen i Innovationsfonden, som bestyrelsen har arbejdet målrettet for at rette op på. Med sin kompetence og enorme erfaring er Anders Eldrup den rette til at føre den proces i mål. Det er vigtigt for mig som minister, at fonden drives korrekt, og at der er bred tillid til forvaltningen i en vigtig fond som denne, sagde uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) i forbindelse med udnævnelsen.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Eske Willerslev: Iskerner og hundelort kickstartede verdenskendte opdagelser
DERFOR BLEV JEG FORSKER: NASA ringede og ville have fat i professor Willerslev. Titlen havde den specialestuderende ikke endnu, men et forskningsgennembrud af dimensioner banede vejen for forskerkarrieren.

Merværdien af nordiske forskningsprojekter trumfer de nationale
Nordisk forskningssamarbejde giver dobbelt op på merværdi for samfund og forskning, viser ny impactrapport. Derfor bør man satse på flere og større nordiske calls, mener direktør i NordForsk.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.