D. 1. november 2020 afløses Maria Rørbye Rønn som bestyrelsesformand for IT-Universitetet i København.
Hendes stedfortræder er Carsten Krogh Gomard, som IT-Universitetets udpegningsorgan på baggrund af et åbent opslag har udpeget som ny bestyrelsesformand for universitetet, og som nu skal være med til at tegne universitets retning i de kommende år.
Carsten Gomard har både stor erfaring og uddannelse inden for IT-verdenen, både gennem uddannelse, som iværksætter og virksomhedsdirektør.
Han fik i 1991 en ph.d. i Computer Science fra Københavns Universitet, og har siden være med til at stifte IT-selskabet Netcompany, hvor han har været CEO og Chairman of Directors fra 1999 til 2019.
Carsten Gomard er desuden aktuelt næstformand i bestyrelsen for Københavns Universitetet – en post han naturligvis fratræder snarest, oplyses det i pressemeddelelsen fra ITU.
Desuden har Carsten Gomard siddet som formand for ITU’s overordnede aftagerpanel gennem en årrække.
Carsten Gomard er beæret over at være blevet udpeget og glæder sig til at komme i gang med arbejdet:
– IT-Universitetet er et klassisk universitet, der beskæftiger sig med et specifikt domæne nemlig IT. ITU er klassisk i den forstand, at universitetet leverer dyb, forskningsmæssig viden til samfundet og tager sig af forskningsbaseret uddannelse. Samtidig kan IT-Universitetet i min optik noget helt særligt i og med, at universitetet er dybt forankret i det omgivende samfund, og har en evne til med stor agilitet og hurtighed at tilpasse sig de samfundsmæssige strømninger.
– Jeg glæder mig til at arbejde med at udbygge og styrke universitetets rolle som det klassiske universitet, der både leverer dyb viden, og som samtidig er forankret i det samfund, som det er sat i verden for at betjene, udtaler Carsten Gomard i pressemeddelelsen fra ITU.
Indsigt i uddannelse, forskning og virksomhedernes behov
IT-Universitetets nuværende bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn udtræder af bestyrelsen med udgangen af oktober 2020 efter at have siddet i bestyrelsen i de maksimale to 4-årige perioder.
Også Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at udpegningsorganet har valgt at pege på Carsten Gomard som ny formand for bestyrelsen:
– Jeg er så stolt over og glad for, at det netop er Carsten Gomard, som jeg kan give stafetten videre til. Jeg kan ikke forestille mig en mere kvalificeret kandidat. Carsten har et stort personligt kendskab til og forståelse for både forskning og forskningsbaseret uddannelse. Han har med succes etableret og opbygget en af Danmarks betydeligste it-virksomheder, og har derfor indsigt i, hvilke uddannelsesmæssige kompetencer og hvilken forskningsmæssig viden som samfundet har behov for på lige netop it-området. Et område, som spiller en stadig større rolle i Danmark. Jeg ser frem til at følge Carsten Gomards arbejde som bestyrelsesformand i de kommende år.
Rektor på IT-Universitetet, Martin Zachariasen, ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand:
– Carsten Gomard har qua sin baggrund en balanceret forståelse for både forskningsmæssig kapacitetsopbygning og virksomhedernes behov på it-området. Der er behov for netop denne type indsigt, når retningen for universitetet udstikkes. Carsten kender allerede IT-Universitetet fra sit virke som formand for ITU’s overordnede aftagerpanel igennem en årrække. Jeg og resten af ledelsen ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Carsten i den nye rolle som bestyrelsesformand i de kommende år.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.