Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

IT-Universitetet får ny bestyrelsesformand

IT-Universitetet henter ny bestyrelsesformand fra toppen af IT-selskabet Netcompany.

Carsten Gomard, ny bestyrelsesformand på ITU.

D. 1. november 2020 afløses Maria Rørbye Rønn som bestyrelsesformand for IT-Universitetet i København.

Hendes stedfortræder er Carsten Krogh Gomard, som IT-Universitetets udpegningsorgan på baggrund af et åbent opslag har udpeget som ny bestyrelsesformand for universitetet, og som nu skal være med til at tegne universitets retning i de kommende år.

Carsten Gomard har både stor erfaring og uddannelse inden for IT-verdenen, både gennem uddannelse, som iværksætter og virksomhedsdirektør.

Han fik i 1991 en ph.d. i Computer Science fra Københavns Universitet, og har siden være med til at stifte IT-selskabet Netcompany, hvor han har været CEO og Chairman of Directors fra 1999 til 2019.

Carsten Gomard er desuden aktuelt næstformand i bestyrelsen for Københavns Universitetet – en post han naturligvis fratræder snarest, oplyses det i pressemeddelelsen fra ITU.

Desuden har Carsten Gomard siddet som formand for ITU’s overordnede aftagerpanel gennem en årrække.

Carsten Gomard er beæret over at være blevet udpeget og glæder sig til at komme i gang med arbejdet:

– IT-Universitetet er et klassisk universitet, der beskæftiger sig med et specifikt domæne nemlig IT. ITU er klassisk i den forstand, at universitetet leverer dyb, forskningsmæssig viden til samfundet og tager sig af forskningsbaseret uddannelse. Samtidig kan IT-Universitetet i min optik noget helt særligt i og med, at universitetet er dybt forankret i det omgivende samfund, og har en evne til med stor agilitet og hurtighed at tilpasse sig de samfundsmæssige strømninger.

– Jeg glæder mig til at arbejde med at udbygge og styrke universitetets rolle som det klassiske universitet, der både leverer dyb viden, og som samtidig er forankret i det samfund, som det er sat i verden for at betjene, udtaler Carsten Gomard i pressemeddelelsen fra ITU.

Indsigt i uddannelse, forskning og virksomhedernes behov
IT-Universitetets nuværende bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn udtræder af bestyrelsen med udgangen af oktober 2020 efter at have siddet i bestyrelsen i de maksimale to 4-årige perioder.

Også Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at udpegningsorganet har valgt at pege på Carsten Gomard som ny formand for bestyrelsen:

– Jeg er så stolt over og glad for, at det netop er Carsten Gomard, som jeg kan give stafetten videre til. Jeg kan ikke forestille mig en mere kvalificeret kandidat. Carsten har et stort personligt kendskab til og forståelse for både forskning og forskningsbaseret uddannelse. Han har med succes etableret og opbygget en af Danmarks betydeligste it-virksomheder, og har derfor indsigt i, hvilke uddannelsesmæssige kompetencer og hvilken forskningsmæssig viden som samfundet har behov for på lige netop it-området. Et område, som spiller en stadig større rolle i Danmark. Jeg ser frem til at følge Carsten Gomards arbejde som bestyrelsesformand i de kommende år.

Rektor på IT-Universitetet, Martin Zachariasen, ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand:

– Carsten Gomard har qua sin baggrund en balanceret forståelse for både forskningsmæssig kapacitetsopbygning og virksomhedernes behov på it-området. Der er behov for netop denne type indsigt, når retningen for universitetet udstikkes. Carsten kender allerede IT-Universitetet fra sit virke som formand for ITU’s overordnede aftagerpanel igennem en årrække. Jeg og resten af ledelsen ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Carsten i den nye rolle som bestyrelsesformand i de kommende år.

Forsiden lige nu:

Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.