Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Kræftforsker modtager Marie & August Krogh Prisen 2021

Med prisen følger 1.250.000 kroner øremærket til forskning.

Inge Marie Svane modtager Marie & August Krogh Prisen. Foto: Herlev Hospital

Kræftforsker Inge Marie Svane fra Herlev Hospital modtager Marie & August Krogh Prisen 2021 for sin indsats for at bruge immunterapi i behandling af kræftpatienter.

Det oplyser Novo Nordisk Fonden.

– Jeg er utroligt stolt over at modtage prisen. Ikke bare på mine egne vegne, men også på mine kollegers, siger Inge Marie Svane i en pressemeddelelse.

Med immunterapi udnytter lægerne kroppens eget immunforsvar til behandling af blandt andet lymfekræft, leukæmi, lungekræft, nyrekræft og modermærkekræft.

– Det er et symbol på, hvor langt vi er kommet inden for immunterapien. For bare ti år siden var immunterapi noget man grinede lidt af i de lægefaglige kredse. På de store videnskabelige kongresser skulle man se langt efter et oplæg om immunterapi, og hvis det fandtes, var det gemt af vejen i det fjerneste kælderrum. Men i dag kan man dårligt indlevere en videnskabelig artikel inden for onkologi uden at nævne immunterapi, siger Inge Marie Svane.

Indstillet af bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber

Inge Marie Svane er uddannet i klinisk onkologi. Hun har de seneste 13 år været specialeansvarlig overlæge ved onkologisk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital. Siden 2009 har hun desuden været professor i klinisk cancerimmunterapi ved Københavns Universitet.

Inge Marie Svane er blevet indstillet til prisen af bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).

– Inge Marie Svane er et fornemt eksempel på, at et lille land kan frembringe store forskningsresultater og forskere af international kaliber. Vejen til den banebrydende T-celle-behandling har ikke altid været nem, men Inge Marie Svane har med beundringsværdig dedikation og talent skabt resultater, der rækker langt ind i fremtiden. Hun er en stor inspiration for forskningsmiljøet og en vigtig brik i ambitionen om at bringe den danske kræftbehandling op i den øverste liga, siger formand Susanne Axelsen til LVS.

Prisen overrækkes Lægevidenskabelige Selskabers årmøde 30. juni. Med prisen følger 1,5 millioner kroner, heraf er 250.000 kroner personlige.

Marie & August Krogh Prisen
Marie & August Krogh Prisen blev oprettet i 1969 og tildeles hvert år en fremragende dansk, sundhedsvidenskabelig forsker.
Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden og Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber.
Med prisen følger 1,5 millioner kroner. 1.250.000 kroner er øremærket til prisvinderens forskning. Resten er en personlig pris.
Bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber fungerer som priskomité, og pengebeløbet doneres af Novo Nordisk Fonden.
Medlemsorganisationerne i Lægevidenskabelige Selskaber kan indstille kandidater til prisen.
Kilde: Novo Nordisk Fonden

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.