Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus Universitet udnævner kræftforsker til professor

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital udnævner kræftforsker til professor

Jesper Grau Eriksen er netop blevet ansat som professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han skal være med til at styrke kræftafdelingens forskning i personlig medicin til patienter med kræft i mund, svælg og strube.

Hver år bliver cirka 1500 patienter ramt af kræft i mund, svælg eller strube i Danmark. Jesper Grau Eriksen, ny professor på AU og AUH, vil blandt andet bruge sit professorat til at forske i de kræftknuder, der vender tilbage trods gennemført strålebehandling.

Formålet er at skræddersy strålebehandling til den enkelte patient med kræft i mund, svælg og strube og derved sikre en bedre kontrol med kræften og med så få bivirkninger som muligt.

Jesper Grau Eriksen har tidligere arbejdet på Syddansk Universitet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.