Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus Universitet udnævner kræftforsker til professor

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital udnævner kræftforsker til professor

Jesper Grau Eriksen er netop blevet ansat som professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han skal være med til at styrke kræftafdelingens forskning i personlig medicin til patienter med kræft i mund, svælg og strube.

Hver år bliver cirka 1500 patienter ramt af kræft i mund, svælg eller strube i Danmark. Jesper Grau Eriksen, ny professor på AU og AUH, vil blandt andet bruge sit professorat til at forske i de kræftknuder, der vender tilbage trods gennemført strålebehandling.

Formålet er at skræddersy strålebehandling til den enkelte patient med kræft i mund, svælg og strube og derved sikre en bedre kontrol med kræften og med så få bivirkninger som muligt.

Jesper Grau Eriksen har tidligere arbejdet på Syddansk Universitet.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.