Lars-Henrik Schmidt, tidligere rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet og professor i pædagogik og filosofi ved DPU, Aarhus Universitet, er fredag død efter kort tids sygdom.
Det oplyser DPU på sin hjemmeside.
Lars-Henrik Schmidt blev 68 år gammel.
– Professionelt førte han et generøst, et krævende og til tider også svært liv. Men frem for alt var det livligt og aldrig ligegyldigt, skriver Claus Holm, leder af DPU, Aarhus Universitet, i sit mindeord for Lars-Henrik Schmidt.
Ifølge Kristeligt Dagblad blev Lars-Henrik Schmidt ”ud af det blå” i juni diagnosticeret med cancer.
– Lars-Henrik var som rektor en kontroversiel konfliktkunstner. Opgaven – og opdraget – var, at han som rektor skulle vise dansk pædagogik vej til et højere niveau forsknings- og uddannelsesmæssigt – og det gjorde han (sgu!). Jeg tror, det er præcist at sige, at rektorperioden var en opløftende men også krævende tid for ham, skriver Claus Holm videre.
Lars-Henrik Schmidt var rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet (2000-06). Ved siden af sit virke som rektor og professor udgav Lars-Henrik Schmidt over 50 bøger og var i perioden 1997-2001 medlem af Etisk Råd.
I Informations nekrolog skriver Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole og formand for Danske Professionshøjskoler, om Lars-Henrik Schmidt:
– På højden af sin intellektuelle kapacitet var Lars-Henrik Schmidt nærmest et idéhistorisk og analytisk geni. En usædvanlig nytænker og blandt sin generations mest originale og insisterende begavelser.
Ifølge Kristeligt Dagblad efterlader Lars-Henrik Schmidt sig en hustru, fire sammenbragte børn og fem børnebørn.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
