penge & Navne

Filosof Lars-Henrik Schmidt er død

Den tidligere rektor på DPU er gået bort efter kort tids sygdom.

Af - 11. september 2021

Filosof Lars-Henrik Schmidt er død efter kort tids sygdom. Foto: Jens Juul

Få Science Reports nyhedsbrev
Tilmeld dig gratis

Lars-Henrik Schmidt, tidligere rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet og professor i pædagogik og filosofi ved DPU, Aarhus Universitet, er fredag død efter kort tids sygdom.

Det oplyser DPU på sin hjemmeside.

Lars-Henrik Schmidt blev 68 år gammel.

– Professionelt førte han et generøst, et krævende og til tider også svært liv. Men frem for alt var det livligt og aldrig ligegyldigt, skriver Claus Holm, leder af DPU, Aarhus Universitet, i sit mindeord for Lars-Henrik Schmidt.

Ifølge Kristeligt Dagblad blev Lars-Henrik Schmidt ”ud af det blå” i juni diagnosticeret med cancer.

– Lars-Henrik var som rektor en kontroversiel konfliktkunstner. Opgaven – og opdraget – var, at han som rektor skulle vise dansk pædagogik vej til et højere niveau forsknings- og uddannelsesmæssigt – og det gjorde han (sgu!). Jeg tror, det er præcist at sige, at rektorperioden var en opløftende men også krævende tid for ham, skriver Claus Holm videre.

Lars-Henrik Schmidt var rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet (2000-06). Ved siden af sit virke som rektor og professor udgav Lars-Henrik Schmidt over 50 bøger og var i perioden 1997-2001 medlem af Etisk Råd.

I Informations nekrolog skriver Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole og formand for Danske Professionshøjskoler, om Lars-Henrik Schmidt:

– På højden af sin intellektuelle kapacitet var Lars-Henrik Schmidt nærmest et idéhistorisk og analytisk geni. En usædvanlig nytænker og blandt sin generations mest originale og insisterende begavelser.

Ifølge Kristeligt Dagblad efterlader Lars-Henrik Schmidt sig en hustru, fire sammenbragte børn og fem børnebørn.

Tags:

Science Report