Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lars Rebien Sørensen ny formand i Novo Nordisk Fonden

Den tidligere adm. dir. er fra 1. juli bestyrelsesformand i fonden bag Novo Nordisk

Bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Det er en gammel kending i Novo Nordisk regi, der bliver ny formand for Novo Nordisk Fonden.

Fondens bestyrelse har nemlig indstillet at Lars Rebien Sørensen bliver ny bestyrelsesformand fra 1. juli 2018.

Lars Rebien Sørensen har været medlem af fondens bestyrelse siden marts 2017 og har været næstformand siden marts i år. I perioden 2000-2016 var han administrerende direktør i Novo Nordisk og var som sådan en af drivkræfterne bag selskabets kolossale mangeårige vækst.

Ud over at blive formand for Novo Nordisk Fonden bliver Lars Rebien Sørensen også formand for fondens investeringsselskab, Novo Holdings A/S.

Lars Rebien Sørensen afløser begge steder Sten Scheibye, der helt forlader de to bestyrelser.

Lars Rebien Sørensen indtrådte i bestyrelserne for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings i marts 2017 og blev valgt til næstformand i Novo Nordisk Fonden i marts 2018.

Den nye formand takker i forbindelse med udnævnelsen den afgående formand:

– Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings har med Sten Scheibye som formand været igennem en fantastisk udvikling. Det er et stort ansvar og et privilegium at være med til at gennemføre fondens nye strategi i de kommende år til gavn for menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet.

Sten Scheibye var formand for de to bestyrelser i godt og vel fem år. Han mener, at det er det helt rigtige tidspunkt at give ansvaret videre, da der samtidig bliver tale om et strategiskifte:

– Siden medio 2017 har vi i bestyrelsen arbejdet med at definere en ny femårsstrategi for fonden for 2019-2023. Lars Rebien Sørensen har naturligvis været med i udviklingen af den nye strategi, som han nu kommer til at stå i spidsen for, siger Sten Scheibye.

Nye næstformænd

I forbindelse med formandsskiftet bliver Marianne Philip, ny næstformand i Novo Nordisk Fonden. Hun har været medlem af fondens bestyrelse siden 2014. Samtidig bliver Steen Riisgaard næstformand i Novo Holdings bestyrelse. Steen Riisgaard har været medlem af bestyrelsen i Novo Holdings i fem år.

Både Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings har i det seneste år udpeget en række nye bestyrelsesmedlemmer.

Fra 1. juli 2018 ser Novo Nordisk Fondens bestyrelse sådan ud:

 • Lars Rebien Sørensen, formand
 • Marianne Philip, næstformand
 • Lars Fugger
 • Liselotte Højgaard
 • Lars Munch
 • Steen Riisgaard
 • Mads Grøn, medarbejderrepræsentant
 • Anne Marie Kverneland, medarbejderrepræsentant
 • Lars Bo Køppler, medarbejderrepræsentant

Novo Holdings’ bestyrelse består af følgende:

 • Lars Rebien Sørensen, formand
 • Steen Riisgaard, næstformand
 • Jean-Luc Butel
 • Jeppe Christiansen
 • Francis Cuss
 • Vivianne Monges

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.