Fra 1. marts 2019 vil der dukke et nyt ansigt op på direktionsgangen i medicinalvirksomheden Lundbeck. Dr. Johan Luthman er blevet udnævnt som Executive Vice President og koncerndirektør for forskning og udvikling.
Udskiftningen i direktørstolen sker i forlængelse af, at Lundbecks tidligere og mangeårige forskningsdirektør, Anders Gersel Pedersen, forlod virksomheden kort før årsskiftet for at gå på pension.
FORSKNINGSDIREKTØR STOPPER I LUNDBECK
Den nye forskningsdirektør bringer 28 års erfaring inden for farmaceutisk forskning og udvikling med sig.
Johan Luthman har erfaring med ledelse af forsknings- og udviklingsorganisationer fra selskaber som Eisai, Merck & Co. og AstraZeneca, hvor han begyndte sin farmaceutiske karriere i 1991.
Han har taget del i udviklingen af såvel små molekyler som biofarmaceutiske programmer inden for både neurovidenskab, metabolske sygdomme samt immunologi og inflammations-områderne.
– Jeg ser frem til at byde Johan velkommen hos Lundbeck,siger Deborah Dunsire, administrerende direktør.
– Med Johans brede erfaring kan Lundbeck træffe de strategiske valg indenfor innovation, der vil gøre transformative lægemidler tilgængelige for patienter og videreføre Lundbecks vækst i de kommende år.
Johan Luthman bor pt. i USA, men voksede op i Sverige hvor han i 1984 blev uddannet i Dental Sciences fra Karolinska Instituttet. Johan er også indehaver af en PhD i neurobiologi og histologi.
I forbindelse med sin nye stilling planlægger Johan at flytte fra USA til Danmark.
– Det glæder mig at have fået muligheden for at slutte mig til Lundbeck og stille mig i spidsen for virksomhedens forsknings- og udviklings organisation, siger Dr. Johan Luthman.
– Med tæt på 30 års erfaring fra medicinalindustrien ved jeg, at Lundbeck er et stærkt videnskabeligt selskab med en stolt historik omkring udviklingen af nye og innovative behandlingsmuligheder.
Dr. Johan Luthman: Karriere og professionelle kvalifikationer
Kilde: H. Lundbeck A/S
Lundbeck A/S er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske lidelser, og har i mere end 70 år været førende inden for hjerneforskning.
Forsiden lige nu:

Top 40 over verdens mest grønne business-universiteter er fundet
Ifølge seneste analyse fra Corporate Knights er der kommet meget mere fokus på bæredygtighed på verdens business universiteter. Og det viser sig helt ned i læseplanerne.

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’
Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.