Fra 1. marts 2019 vil der dukke et nyt ansigt op på direktionsgangen i medicinalvirksomheden Lundbeck. Dr. Johan Luthman er blevet udnævnt som Executive Vice President og koncerndirektør for forskning og udvikling.
Udskiftningen i direktørstolen sker i forlængelse af, at Lundbecks tidligere og mangeårige forskningsdirektør, Anders Gersel Pedersen, forlod virksomheden kort før årsskiftet for at gå på pension.
FORSKNINGSDIREKTØR STOPPER I LUNDBECK
Den nye forskningsdirektør bringer 28 års erfaring inden for farmaceutisk forskning og udvikling med sig.
Johan Luthman har erfaring med ledelse af forsknings- og udviklingsorganisationer fra selskaber som Eisai, Merck & Co. og AstraZeneca, hvor han begyndte sin farmaceutiske karriere i 1991.
Han har taget del i udviklingen af såvel små molekyler som biofarmaceutiske programmer inden for både neurovidenskab, metabolske sygdomme samt immunologi og inflammations-områderne.
– Jeg ser frem til at byde Johan velkommen hos Lundbeck,siger Deborah Dunsire, administrerende direktør.
– Med Johans brede erfaring kan Lundbeck træffe de strategiske valg indenfor innovation, der vil gøre transformative lægemidler tilgængelige for patienter og videreføre Lundbecks vækst i de kommende år.
Johan Luthman bor pt. i USA, men voksede op i Sverige hvor han i 1984 blev uddannet i Dental Sciences fra Karolinska Instituttet. Johan er også indehaver af en PhD i neurobiologi og histologi.
I forbindelse med sin nye stilling planlægger Johan at flytte fra USA til Danmark.
– Det glæder mig at have fået muligheden for at slutte mig til Lundbeck og stille mig i spidsen for virksomhedens forsknings- og udviklings organisation, siger Dr. Johan Luthman.
– Med tæt på 30 års erfaring fra medicinalindustrien ved jeg, at Lundbeck er et stærkt videnskabeligt selskab med en stolt historik omkring udviklingen af nye og innovative behandlingsmuligheder.
Dr. Johan Luthman: Karriere og professionelle kvalifikationer
Kilde: H. Lundbeck A/S
Lundbeck A/S er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske lidelser, og har i mere end 70 år været førende inden for hjerneforskning.
Forsiden lige nu:

Praksisnær forskning risikerer at drukne i smalle og korte tidshorisonter
Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens forskning og velfærd.

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.