Fra 1. marts 2019 vil der dukke et nyt ansigt op på direktionsgangen i medicinalvirksomheden Lundbeck. Dr. Johan Luthman er blevet udnævnt som Executive Vice President og koncerndirektør for forskning og udvikling.
Udskiftningen i direktørstolen sker i forlængelse af, at Lundbecks tidligere og mangeårige forskningsdirektør, Anders Gersel Pedersen, forlod virksomheden kort før årsskiftet for at gå på pension.
FORSKNINGSDIREKTØR STOPPER I LUNDBECK
Den nye forskningsdirektør bringer 28 års erfaring inden for farmaceutisk forskning og udvikling med sig.
Johan Luthman har erfaring med ledelse af forsknings- og udviklingsorganisationer fra selskaber som Eisai, Merck & Co. og AstraZeneca, hvor han begyndte sin farmaceutiske karriere i 1991.
Han har taget del i udviklingen af såvel små molekyler som biofarmaceutiske programmer inden for både neurovidenskab, metabolske sygdomme samt immunologi og inflammations-områderne.
– Jeg ser frem til at byde Johan velkommen hos Lundbeck,siger Deborah Dunsire, administrerende direktør.
– Med Johans brede erfaring kan Lundbeck træffe de strategiske valg indenfor innovation, der vil gøre transformative lægemidler tilgængelige for patienter og videreføre Lundbecks vækst i de kommende år.
Johan Luthman bor pt. i USA, men voksede op i Sverige hvor han i 1984 blev uddannet i Dental Sciences fra Karolinska Instituttet. Johan er også indehaver af en PhD i neurobiologi og histologi.
I forbindelse med sin nye stilling planlægger Johan at flytte fra USA til Danmark.
– Det glæder mig at have fået muligheden for at slutte mig til Lundbeck og stille mig i spidsen for virksomhedens forsknings- og udviklings organisation, siger Dr. Johan Luthman.
– Med tæt på 30 års erfaring fra medicinalindustrien ved jeg, at Lundbeck er et stærkt videnskabeligt selskab med en stolt historik omkring udviklingen af nye og innovative behandlingsmuligheder.
Dr. Johan Luthman: Karriere og professionelle kvalifikationer
Kilde: H. Lundbeck A/S
Lundbeck A/S er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske lidelser, og har i mere end 70 år været førende inden for hjerneforskning.
Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022
Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder
En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

Ny værktøjskasse styrker integriteten på din forskningsinstitution
En ny værktøjskasse til universiteter, forskningsinstitutioner og fonde hjælper med at håndtere brud på forskningsintegritet, og bruges som reference til Horizon Europe-ansøgninger.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.