Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lundbeck har fundet ny forskningsdirektør

Medicinalvirksomheden sætter nu navn på sin nye koncerndirektør for forskning og udvikling

Lundbeck har ansat en ny forskningschef. Foto: Lundbeck.

Fra 1. marts 2019 vil der dukke et nyt ansigt op på direktionsgangen i medicinalvirksomheden Lundbeck. Dr. Johan Luthman er blevet udnævnt som Executive Vice President og koncerndirektør for forskning og udvikling.

Udskiftningen i direktørstolen sker i forlængelse af, at Lundbecks tidligere og mangeårige forskningsdirektør, Anders Gersel Pedersen, forlod virksomheden kort før årsskiftet for at gå på pension.

FORSKNINGSDIREKTØR STOPPER I LUNDBECK

Den nye forskningsdirektør bringer 28 års erfaring inden for farmaceutisk forskning og udvikling med sig.

Johan Luthman har erfaring med ledelse af forsknings- og udviklingsorganisationer fra selskaber som Eisai, Merck & Co. og AstraZeneca, hvor han begyndte sin farmaceutiske karriere i 1991.

Han har taget del i udviklingen af såvel små molekyler som biofarmaceutiske programmer inden for både neurovidenskab, metabolske sygdomme samt immunologi og inflammations-områderne.

– Jeg ser frem til at byde Johan velkommen hos Lundbeck,siger Deborah Dunsire, administrerende direktør.

– Med Johans brede erfaring kan Lundbeck træffe de strategiske valg indenfor innovation, der vil gøre transformative lægemidler tilgængelige for patienter og videreføre Lundbecks vækst i de kommende år.

Johan Luthman bor pt. i USA, men voksede op i Sverige hvor han i 1984 blev uddannet i Dental Sciences fra Karolinska Instituttet. Johan er også indehaver af en PhD i neurobiologi og histologi.

I forbindelse med sin nye stilling planlægger Johan at flytte fra USA til Danmark.

– Det glæder mig at have fået muligheden for at slutte mig til Lundbeck og stille mig i spidsen for virksomhedens forsknings- og udviklings organisation, siger Dr. Johan Luthman.

– Med tæt på 30 års erfaring fra medicinalindustrien ved jeg, at Lundbeck er et stærkt videnskabeligt selskab med en stolt historik omkring udviklingen af nye og innovative behandlingsmuligheder.

 

Dr. Johan Luthman: Karriere og professionelle kvalifikationer

Kilde: H. Lundbeck A/S

Lundbeck A/S er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske lidelser, og har i mere end 70 år været førende inden for hjerneforskning.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.