Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lundbeck planlægger fyringsrunde i dansk forskningsafdeling

Forskningsdirektør afviser, at der er tale om en spareøvelse, men i stedet en fokusering.

Johan Luthman, Executive Vice President, Research & Development. Foto: H. Lundbeck A/S

Som led i en ny strategi har medicinalfirmaet H. Lundbeck planer om at lave ændringer i sin forsknings- og udviklingsafdeling. Det kan betyde, at mellem 130 og 160 F&U-stillinger bliver nedlagt globalt, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, herunder ca. 100 i Danmark. 

Ifølge flere medier afviser forskningsdirektør Johan Luthman, at fyringsrunden handler om at spare penge, men i stedet om at modernisere forskningsafdelingen og flytte fokus over på nogle nye sygdomsområder og lægemidler. 

Planen er at udvide virksomhedens fokus på udvikling af nye lægemidler til behandling af hjernesygdomme. 

– De foreslåede forandringer vil gøre det muligt for os fuldt ud at eksekvere vores strategi i de kommende år og genopbygge vores udviklingsportefølje med innovative projekter med stort potentiale til at give patienter med hjernesygdomme meget virkningsfulde behandlinger, siger Johan Luthman, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck.

– På den måde hjælper vi Lundbeck til at blive den førende neuro-videnskabelige virksomhed i verden, tilføjer han.

Lundbeck vil derfor fokusere sin forsknings- og udviklingsaktiviteter på “den mest lovende videnskab og biologiske platforme, hvor Lundbeck kan have ekspertise i verdensklasse”; 

– Lundbeck vil også styrke kompetencer for at udnytte nye teknologier og vil indbygge agilitet og fleksibilitet i sine arbejdsgange for at være førende i et neuro-videnskabeligt miljø i konstant udvikling, lyder det i pressemeddelelsen. 

Neuro-uddannelse på KU
Ud over meddelelsen om det nye fokus i Lundbecks F&U-afdeling, har virksomhedens ejerfond, Lundbeckfonden, været med til at finansiere en ny kandidatuddannelse på Københavns Universitet, der bliver Danmarks første uddannelse i neurovidenskab. 

Fonden står bag en bevilling på 15 mio. kroner, og forventningerne til den nye uddannelse også høje, ifølge forskningsdirektøren i Lundbeckfonden:

– Hjerneforskningen i Danmark er på en række områder på meget højt niveau, men hvis vi skal hæve niveauet og bredden yderligere og nå op blandt verdens førende hjerneforskningsnationer, som jeg mener, vi har potentiale til, så er første skridt en kandidatuddannelse indenfor neurovidenskab, der kan sikre kandidater med forskningsbaseret indsigt i hjernens kompleksitet, siger Jan Egebjerg, der er forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

– Uddannelsen rammer både en aktuel sundhedsmæssig udfordring – at antallet af patienter med hjernesygdomme stiger, uden at vi er i stand til at behandle dem effektivt – og en efterspørgsel på arbejdsmarkedet efter kandidater, der er højt specialiserede indenfor neurovidenskaben, tilføjer han.

Sidste år uddelte Lundbeckfonden i alt 666 mio. kroner til videnskabelige formål, herunder knap 400 mio. til hjerneforskning, ifølge fondens årsrapport.

Læs også: Lundbeckfonden finansierer ny uddannelse på Københavns Universitet.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.