Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lundbeckfonden booster forskning i neurovidenskab med 90 millioner

18 dygtige forskere modtager hver fem millioner til studier inden for sundhed

Foto: iStock.

Dårlig søvn i teenageårene, malaria og stigning i selvmordsforsøg herhjemme. Det er eksempler på tre ud af de 18 projekter, der lige har fået penge fra Lundbeckfonden under Ascending Investigators-bevillingsrammen. 

Fondsmidlerne er målrettet dygtige forskere inden for særligt biomedicin, sundhed og kliniske studier. De succesfulde ansøgere har alle en stærk research-profil og et projekt med potentiel stor indvirkning på det danske behandlingssystem. 

Bevilling til forskertalenter
– Vi er glade for at se de mange spændende projekter, der er kommet ind – og vi er glade for, at vi i Lundbeckfonden via Ascending Investigators-bevillingerne kan gøre det muligt for disse talentfulde forskere at udvikle deres projekter til gavn for dansk neuroforskning, siger Jan Egebjerg, forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

De 18 forskere kommer fra henholdsvis KU, AU, SDU og de tre hospitaler Steno Diabetes Center, Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital og Psykiatrisk Center København.

Hvem har modtaget penge?
Birgitte Holst: Professor MSO ved Biomedicinsk Institut, KU – til udvikling af ny medicinsk behandling af anoreksi i ungdomspsykiatrien.

Konstantin Khodosevich: Lektor ved Biotech Research and Innovation Centre, KU – til studie af sygdomsårsager bag neuropsykiatriske lidelser, herunder genetiske- og miljømæssige påvirkninger.

Birgitte Rahbek Kornum: Lektor ved Institut for Neurovidenskab, KU – til undersøgelse af, om dårlig søvn i teenageårene øger risikoen for udvikling af psykiatriske lidelser senere i livet.

Claus Juul Løland: Professor ved Institut for Neurovidenskab, KU – til projekt om udvikling af en medicinsk behandling, der kan bruges til at hjælpe kokainafhængige.

Thomas Lavstsen: Lektor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi, KU – til studier af biologiske processer i forbindelse med malaria.

Vanessa Hall: Lektor ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU – til projekt om via dyreforsøg at studere en hjerneregion, der rammes, når mennesker udvikler Alzheimers.

Abigail Mackey-Sennels: Lektor ved Biomedicinsk Institut, KU – til projekt om i hvilken grad vedvarende fysisk træning livet igennem bidrager til at bevare muskelmasse og muskelfunktion i alderdommen.

Kenneth Lindegaard Madsen: Lektor ved Panum Instituttet, KU – til projekt om udvikling af en ny medicinsk behandling af kroniske smerter.

Martin Fredensborg Rath: Professor ved Panum Instituttet, KU – til studie af hormoners indflydelse på det cirkadiske system, der styrer vores døgnrytme.

Trine Madsen: Seniorforsker ved Psykiatrisk Center København – til undersøgelse af centrale forhold bag stigningen i selvmordsforsøg blandt unge.

Bjørn H. Ebdrup: Lektor, Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital i Glostrup – til klinisk forsøg af ny medicinkombination til at højne kognitivt funktionsniveau hos psykiatriske patienter.

Christina Legido Quigley: Ved Steno Diabetes Center København – til studier af fejlregulering af fedtsyrer i forbindelse med udvikling af Alzheimers.

Ditte Demontis: Lektor ved Institut for Biomedicin, AU – undersøgelse af genetikken bag substansafhængighed.

Søren Dinesen Østergaard: Professor ved Institut for Klinisk Medicin, AU – til projekt om kunstig intelligens og hvorfor mennesker med alvorlige psykiske sygdomme i gennemsnit lever kortere.

Keisuke Yonehara: Lektor ved DANDRITE, AU – til studier af nervecellenetværk i nethinden.

Vladimir Matchkov: Lektor ved Institut for Biomedicin, AU – til undersøgelse af molekylære forhold bag den hæmning af blodcirkulation hjernen, som ofte følger efter et slagtilfælde.

Himanshu Khandelia: Lektor ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, SDU – til at forske i den elektriske aktivitet i membranproteiner.

Jasmin Mecinovic: Lektor ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, SDU – til studier af enzymer, der i hjernen har betydning for nervesystemets funktion

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.