Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden indleder uddeling på nyt satsningsområde

Novo Nordisk Fonden uddeler seks millioner kroner til til syv forskningsprojekter.

Niels-Henrik von Holstein-Rathlou er ansvarlig for Novo Nordisk Fondens bevillinger inden for biomedicinsk og sundhedsvidenskabelig forskning. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Danmarks mest velhavende fond, Novo Nordisk Fonden, har indledt uddelingen af forskningsmidler på deres nye satsningsområde, Coherence in Health Care. Her vil fonden støtte forskning, der skaber bedre sammenhæng i behandlingsforløb for patienter i det danske sundhedsvæsen.

– Behandlingen i sundhedsvæsenet er under forandring, og der er behov at undersøge, hvordan man kan organisere behandlingen bedre og benytte nye teknologiske muligheder bedst muligt til gavn for patienterne, siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.

Læs også: Novo Nordisk Fonden sætter rekord i udbetalinger

Novo Nordisk Fonden bevilgede i 2020 5,2 milliarder kroner til videnskabelige formål. I den forbindelse synes seks millioner kroner ikke af meget, men fonden planlægger over de næste par år at støtte flere projekter indenfor området. 

– Dette er her er starten. Ethvert et område skal have lov at vokse.  I første omgang  åbner vi for explorative grants – altså pilotprojekter, hvor forskerne kan få midler til at udvikle mere komplekse projekter, siger Niels Henrik von Holstein-Rathlou.

513.000 kroner til projekt i Vejle

Et af de forskningsprojekter der har fået bevillingen er en forskergruppe på Vejle Hospital, der har modtaget 513.000 kroner. De vil undersøge om brug af podcast kan være med til at forberede patienter bedre på undersøgelses- og behandlingsforløb på hospitalet.

Ingeborg Farver-Vestergaard er forsker og psykolog og har været med til at ideudvikle på det nye forskningsprojekt. Hun glæder til at tage hul på den nye undersøgelse, som bevillingen giver mulighed for.

– Bevillingen betyder, at vi kan lave en kvalitativ undersøgelse som et supplement til vores effektundersøgelse af, hvordan podcasten virker. På den måde kan vi undersøge, hvad brugerne har særligt har gavn af. Det gør, at vi kan justere podcasten og optimere. Det indblik glæder jeg  mig rigtigt meget til at få, siger Ingeborg Farver-Vestergaard.  

Læs også: Novo Nordisk Fonden uddeler 50 millioner kroner til forskning i diabetes

Fonden har allerede åbnet anden ansøgningsrunde inden for det nye satningsområde, hvor fonden forventer, at der vil kunne søges om op mod 100 millioner årligt frem mod 2023. 

Er det på bekostning af et andet område?

– Nej, fonden er i den lykkelige situation, at vores erhvervsinteresse er vokset. Det betyder, at vi er i stand til at tage nye investeringer op, uden at vi er nødt til at reducere eksisterende aktiviteter, siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou.

De syv støttede projekter
Bevillingsmodtager: Rigshospitalet
Beløb: 1 million kroner
Projekttitel: The effect of cross-sectoral patient empowerment on health service usage and quality of life

Bevillingsmodtager: Region Sjælland
Beløb: 987.000 kroner
Projekttitel: Designing Virtual-4-Meeting: aligning multimorbid patients’ and relatives’ wishes and goals in cross-sectoral rehabilitation processes.

Bevillingsmodtager: Aarhus Universitet
Beløb: 926.000 kroner
Projekttitel: PeerCare – producing continuity of care in peer-led online communities for patients with chronic conditions

Bevillingsmodtager: Sygehus Lillebælt (Vejle)
Beløb: 513.000 kroner
Projekttitel: Using podcasts to prepare patients for hospital consultations: a qualitative evaluation of user experiences

Bevillingsmodtager: Bispebjerg og Frederiksberg hospitaler
Beløb: 1 million kroner
Projekttitel: PORT: Primary Organization and Relations Team

Bevillingsmodtager: Københavns Universitet
Beløb: 662.000 kroner
Projekttitel: Vulnerable unemployed citizens’ perspectives on coherence in care pathways

Bevillingsmodtager: Sygehus Lillebælt (Kolding)
Beløb: 911.000 kroner
Projekttitel: Rehabilitation for Life: implementation and assessment of a new pathway for older adults after hip fracture

Kilde: Novo Nordisk Fonden

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.