Novo Nordisk Fonden støtter 10 udvalgte projekter i et tematisk program for nytænkende kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi.
Med støtten og det tematiske program ønsker fonden at bidrage til interesse i naturvidenskab og teknologi og danne grobund for en nytænkende offentlig debat om naturvidenskab og teknologi.
– Vi har for første gang her i efteråret åbnet for ansøgninger til kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi, og vi er meget imponerede over de projektansøgninger, vi har set. Med de ti projekter, der nu har modtaget støtte, får børn og unge og den brede befolkning nye, spændende muligheder for at blive oplyst og indgå i en fakta-baseret debatkultur om natur, forskning og bæredygtighed.
Det fortæller Berith Bjørnholm, som er leder af Novo Nordisk Fondens afdeling for naturvidenskabelig uddannelse og formidling.
Youtube videoer om klimakrise
Blandt de ti projekter vil flere af ansøgerne gerne formidle videnskabeligt indhold til YouTube, som gerne skal kunne fange børn og unge. Heriblandt har et projekt produceret kortfilm til børn om, hvordan naturvidenskab kan løse klimakrisen.
Et andet projekt vil inspirere og hjælpe børn og unge til selv at blive digitale formidlere af naturvidenskab.
Her vil der blive afholdt et talentakademi for børn, der afsluttes med en prisoverrækkelse til de bedste formidlere.
“Lab on wheels” og kunstudstilling
Andre projekter vælger at se bort fra den digitale verden.
Et af dem er et projekt, der giver unge på Fyn muligheden for at turnere rundt på Fyn i et ”Steam Lab on wheels”, som skal arrangere STEAM-U cafeaftener, forsøgsshows og værksteder.
Et andet projekt udarbejdet af Medicinsk Museion vil med udstillingen Mikrosmos/Makrokosmos sætte fokus på, hvordan kroppen og verden er forbundet.
Udstillingen vil bestå af debatter, filmvisninger, performances, podcasts og forelæsninger. Udstillingen åbner i efteråret 2021 på Kunsthal Charlottenborg.
Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt
I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Johan Olsen blander sine kasketter i ny podcast for at smitte mest muligt med sit videbegær
Proteinforskeren, videnskabsformidleren og musikeren, Johan Olsen fortsætter sin mission om at vende videnskaben ud mod den bredere befolkning. Denne gang i børnehøjde i ny podcastserie og børnebog.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder
Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.