Novo Nordisk Fonden meddelte tidligere på måneden, at fonden forventer at firedoble sine udbetalinger i løbet af de næste fem år. Forventningen er, at de samlede årlige udbetalinger når op på 5 mia. kr. i 2023. Med så mange penge i spil har fonden også besluttet at brede sit virke ud, så uddelingsområdet bliver bredere.
Et af de områder der kommer til at nyde godt af de øgede pengestrømme fra fonden er naturvidenskabelig uddannelse og formidling, som der allerede nu slås en bevilling på op til 100 mio. kr. op til.
Det nye opslag åbner i august og har sin første deadline i oktober, men allerede nu har fonden holdt en stribe informationsmøder om den nye satsning. Ifølge den powerpoint der blev vist på møderne, er målet med den nye pulje at:
Fremme naturvidenskabelig almendannelse samt interesse, viden og kompetencer inden for naturvidenskabelig uddannelse
Det kommende opslag kommer til at indeholde to puljer for projekter af forskellige størrelser:
- 100.000 – 5 mio. kr. til projekter af op til fire års varighed
- 5- 20 mio. kr. til projekter af 2-6 års varighed
De op til 100 mio. der uddeles i efteråret gives til projekter der kan starte op fra nytår og hvis det bliver en succes, forventer fonden at slå tilsvarende opslag op to gange årligt – dog ligger den økonomiske ramme ikke fast. Det kommer bl.a. an på kvaliteten af de ansøgninger der kommer ind i første runde.
På mødet i København gentog de medarbejdere der står for de nye uddelinger igen og igen, at der med denne satsning betrædes nyt land, og derfor fortsat er mange uafklarede spørgsmål.
Det ligger dog fast, at projekter der modtager støtte skal være almennyttige og at det umiddelbart ser ud til, at projekter der er forankret i en vidensinstitution har langt de største chancer for at opnå støtte.
Der er en række krav til ansøgere:
- Ansøger skal beskæftige sig med naturvidenskabelig uddannelse og/eller naturvidenskabelig formidling.
- Ansøger kan være en offentlig og/eller almennyttig organisation eller en person.
- Enkeltpersoner skal være forankret ved en uddannelsesinstitution, vidensinstitution, forening eller lignende i Danmark i bevillingsperioden (værtsinstitution).
- Eventuelle medansøgere og samarbejdspartnere skal være angivet i ansøgningen.
De indsendte projekter vil blive vurderet af en komite på syv personer, ledet af af rektor Hanne Hautop, Rosborg Gymnasium. De andre seks medlemmer er:
- Professor Anja C. Andersen Københavns Universitet
- Lektor Thomas D. Andersen Københavns Professionshøjskole
- Lektor Jan A. Nielsen Københavns Universitet
- Direktør Desiré Christoffersen Skive College
- Lektor Jan Sølberg Københavns Universitet
- Dr. Philos. Hanne S. Finstad Forskerfabrikken i Norge
Man kan læse mere om opslaget, inkl. ansøgningsfrister og se den powerpoint som blev vist på informationsmødet her
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.