Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny bestyrelsesformand for Tuborgfondet

Flemming Besenbacher stopper som bestyrelsesformand for Tuborgfondet

Anne-Marie Skov, der siden 2015 har været direktør i Tuborgfondet, bliver ny bestyrelsesformand for fondet.

Indtil nu har formanden heddet Flemming Besenbacher, der også er formand for Carlsbergfondet, og han glæder sig over, at Anne-Marie Skov nu tager over som bestyrelsesformand:

– Under hendes ledelse har Tuborgfondet gennemgået en kraftig modernisering og det er på få år lykkedes at give fondet en vægtig stemme i civilsamfundet, siger Flemming Besenbacher, og fortsætter;

– Fondets formål og folkelige islæt er bevaret, men støtten har nu fokus på udvikling af innovative metoder og projekter, som kan få unge tættere på arbejdsmarkedet og styrke deres dannelse og samfundsengagement samt til aktiviteter, der engagerer flere frivillige i de folkelige, inkluderende fællesskaber.

Udnævnelsen af Anne-Marie Skov sker på grund af en ændring i Carlsbergfondets fundats, som er de retningslinjer, der gælder for fonde og blandt andet beskriver fondes formål. Fundatsændringen betyder, at Carlsbergfondet har det overordnede juridiske ansvar for Tuborgfondet og udpeger fondets bestyrelse, herunder formanden.

Anne-Marie Skov har i mere end 30 år haft det øverste ansvar for kommunikation og bæredygtighed i globale virksomheder som Novo Nordisk, Novozymes og Carlsberg.

Hun er uddannet cand.mag. på Københavns Universitet og adjungeret professor på CBS, og har blandt andet en bestyrelsespost i Danske Fondes Videnscenter.

Om sin nye post siger Anne-Marie Skov:

– Jeg synes, at vi i Tuborgfondet er kommet godt i mål med første kapitel af moderniseringen. Vi har fokuseret strategien, etableret længerevarende partnerskaber og sat en ære i at udvikle nye fællesskaber og give dem plads til at eksperimentere. Jeg ser nu frem til at fortsætte og udvikle dette arbejde som formand i tæt samarbejde med bestyrelsen og en ny daglig leder.

Anne-Marie Skov overtager posten, så snart hendes afløser er fundet, hvilket forventes af ske i starten af 2019.

Tuborgfondet blev etableret i 1931 og har siden 1991 været en afdeling under den erhvervsdrivende fond, Carlsbergfondet.

Tuborgfondets formål er at støtte samfundsgavnlige formål, særligt i samarbejder med civilsamfundets ildsjæle, organisationer og foreninger.

I 2017 uddelte fondet 68 mio. kroner.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.