Det bliver en gammel kending, som fra 1. marts 2019 sætter sig i rektorstolen på CBS. Valget er faldet på Nikolaj Malchow-Møller, der var ansat som forskningschef på universitetet fra 2005-2009.
Den 45 årige nationaløkonom er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han også efterfølgende færdiggjorde en ph.d. grad i 2002.
Siden 2009 har Malchow-Møller, været ansat på SDU, først som institutleder fra 2009-2014 og efterfølgende som dekan siden 2014.
Netop hans erfaring med universitetsledelse, har vejet tungt for bestyrelsen på CBS, da de valgte ham som ny rektor. De lægger særligt vægt på de resultater han har skabt og det topleder-potentiale han har udvist i sit tidligere job:
– I bestyrelsen er vi glade for at byde velkommen til Nikolaj Malchow-Møller. Med de personlige og faglige kompetencer Nikolaj besidder, er vi i bestyrelsen overbeviste om, at både bestyrelsen, CBS’ ansatte og de studerende vil få et godt samarbejde med Nikolaj om den fortsatte udvikling af CBS, udtaler bestyrelsesformand Karsten Dybvad.
Han lægger også vægt på den nye rektors indsigt i universitetsverdenen og hans store kendskab til CBS’ forsknings- og uddannelsesområder
Nikolaj Malchow-Møller overtager rektorposten 1. marts næste år efter Per Holten Andersen, der stopper 28. februar. Han glæder sig til sit nye job:
– CBS har gennem de seneste 25 år etableret et fantastisk stærkt brand med en række meget stærke, mangfoldige og internationale forskningsmiljøer, Danmarks mest efterspurgte uddannelser, og forskere der er toneangivende i samfundsdebatten. Det skal vi holde fast i. Samtidig håber jeg, at vi kan udnytte denne unikke position til at tydeliggøre og styrke CBS’ værdi for det danske samfund, siger han.
Det er anden gang på få måneder at dekanlaget på SDU leverer en ny rektor til et af landet otte universiteter, da den nye ITU rektor, Martin Zachariasen også kommer fra en stilling som dekan på SDU.
Der har de senere måneder været stor blæst om CBS forskningsmæssige troværdighed, da en sag om en af universitetets professorer, hvis forskning delvis var finansieret af Danske Bank samtidig med at han forsvarede banken i pressen, har fået flere til at stille spørgsmålstegn ved, om man kan regne med at hans forskning er upåvirket af den hånd der betaler.
CBS OVERVEJER AT LÆGGE FORSKERE I STRAMMERE TØJLER
Født i 1973. Gift og har 3 børn.
Uddannelse
PhD in Economics, University of Aarhus, 2002.
MSc in Economics and Econometrics, University of Southampton, 1998.
BA in Economics, University of Aarhus, 1996.
Ansættelser
- 2014–2019: Dean, Faculty of Business and Social Sciences, SDU
- 2009–2014: Head of Department, Department of Business and Economics, SDU
- 2012–2014: Professor, Department of Business and Economics, SDU
- 2009–2012: Professor (fixed term), Department of Business and Economics, SDU
- 2005–2009: Director of Research, Centre for Economic and Business Research (CEBR) CBS
- 2003–2005: Deputy Director of Research, Centre for Economic and Business Research (CEBR)
- 2002–2003: Research Fellow, Centre for Economic and Business Research (CEBR)
Forsiden lige nu:

Praksisnær forskning risikerer at drukne i smalle og korte tidshorisonter
Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens forskning og velfærd.

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
