Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny CBS rektor er professor i nationaløkonomi

Den nye CBS rektor kommer fra en stilling som dekan på SDU og tiltræder i marts

Det bliver en gammel kending, som fra 1. marts 2019 sætter sig i rektorstolen på CBS. Valget er faldet på Nikolaj Malchow-Møller, der var ansat som forskningschef på universitetet fra 2005-2009.

Den 45 årige nationaløkonom er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han også efterfølgende færdiggjorde en ph.d. grad i 2002.

Siden 2009 har Malchow-Møller, været ansat på SDU, først som institutleder fra 2009-2014 og efterfølgende som dekan siden 2014.

Netop hans erfaring med universitetsledelse, har vejet tungt for bestyrelsen på CBS, da de valgte ham som ny rektor. De lægger særligt vægt på de resultater han har skabt og det topleder-potentiale han har udvist i sit tidligere job:

– I bestyrelsen er vi glade for at byde velkommen til Nikolaj Malchow-Møller. Med de personlige og faglige kompetencer Nikolaj besidder, er vi i bestyrelsen overbeviste om, at både bestyrelsen, CBS’ ansatte og de studerende vil få et godt samarbejde med Nikolaj om den fortsatte udvikling af CBS, udtaler bestyrelsesformand Karsten Dybvad.

Han lægger også vægt på den nye rektors indsigt i universitetsverdenen og hans store kendskab til CBS’ forsknings- og uddannelsesområder

Nikolaj Malchow-Møller overtager rektorposten 1. marts næste år efter Per Holten Andersen, der stopper 28. februar. Han glæder sig til sit nye job:

– CBS har gennem de seneste 25 år etableret et fantastisk stærkt brand med en række meget stærke, mangfoldige og internationale forskningsmiljøer, Danmarks mest efterspurgte uddannelser, og forskere der er toneangivende i samfundsdebatten. Det skal vi holde fast i. Samtidig håber jeg, at vi kan udnytte denne unikke position til at tydeliggøre og styrke CBS’ værdi for det danske samfund, siger han.

Det er anden gang på få måneder at dekanlaget på SDU leverer en ny rektor til et af landet otte universiteter, da den nye ITU rektor, Martin Zachariasen også kommer fra en stilling som dekan på SDU.

Der har de senere måneder været stor blæst om CBS forskningsmæssige troværdighed, da en sag om en af universitetets professorer, hvis forskning delvis var finansieret af  Danske Bank samtidig med at han forsvarede banken i pressen, har fået flere til at stille spørgsmålstegn ved, om man kan regne med at hans forskning er upåvirket af den hånd der betaler.

CBS OVERVEJER AT LÆGGE FORSKERE I STRAMMERE TØJLER

Fakta om Nikolaj Malchow-Møller

Født i 1973. Gift og har 3 børn.

Uddannelse
PhD in Economics, University of Aarhus, 2002.
MSc in Economics and Econometrics, University of Southampton, 1998.
BA in Economics, University of Aarhus, 1996.

Ansættelser

  • 2014–2019: Dean, Faculty of Business and Social Sciences, SDU
  • 2009–2014: Head of Department, Department of Business and Economics, SDU
  • 2012–2014: Professor, Department of Business and Economics, SDU
  • 2009–2012: Professor (fixed term), Department of Business and Economics, SDU
  • 2005–2009: Director of Research, Centre for Economic and Business Research (CEBR) CBS
  • 2003–2005: Deputy Director of Research, Centre for Economic and Business Research (CEBR)
  • 2002–2003: Research Fellow, Centre for Economic and Business Research (CEBR)

 

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.