Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny journalist på Science Report

– Ansættelsen af erfaren journalist afspejler vores store ambitioner, siger administrerende direktør.

Journalist Nana Elving Hansen kommer fra en stilling som redaktør på Mediamovers.

Dansk forskning står i brydningstid med politisk kritik af navngivne forskere og aftaler, der ifølge kritikere på sig kan underminere hele den videnskabelige fødekæde i Danmark.

Derfor opruster Science Report og har fra august ansat Nana Elving Hansen som journalist. Hun kommer med 12 års erfaring fra både den brede samfundsjournalistik og forskningsformidling.

– Science Report er inde i en spændende periode, hvor vores læsere i endnu højere grad har fået øjnene op for, at vi som medie giver dem overblikket over, hvad der sker i den danske forskningsverden, siger administrerende direktør og udgiver, Tor Arnbjørn.

Nana Elving Hansen er uddannet cand.comm. i Journalistik fra Roskilde Universitet og har 12 års erfaring som journalist og redaktør i dagbladsbranchen. Her har hun blandt andet fyldt spalterne i Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Urban.

Læs også: Ny redaktør til Science Report

Tor Arnbjørn siger videre, at ansættelsen af Nana Elving Hansen afspejler ambitionerne på Science Report.

– Vi kaster flere kræfter efter vores kerneområde, journalistikken, fordi vi kan se, at vores læsere efterspørger kvalitetsjournalistik om dansk forskning, siger Tor Arnbjørn.

Han fortsætter:

– At Science Report efter kun fire år som medie er blevet en succes, handler blandt andet om forståelsen af forskningens vilkår. At Nana har erfaring med både den brede samfundsjournalistik og forskningsformidling, støtter op om det, vi betragter som vores kerne, siger Tor Arnbjørn.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.