Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny pris til unge, innovative forskere

Otto Mønsteds Fond og MADE, Manufacturing Academy of Denmark, er gået sammen om en ny pris

D. 22. maj vil det blive første gang, at to nye forskningspriser uddeles i Danmark.

Otto Mønsteds Fond og MADE, Manufacturing Academy of Denmark, er nemlig gået sammen om at hylde unge, innovative forskere med priser på til sammmen en halv million.

Priserne vil blive givet til forskere med banebrydende ideer der leverer værdifulde løsninger til den danske industri.

Den ene pris gives til en ph.d. eller postdoc i MADE, hvis forskning på et af de fem universiteter i MADE-samarbejdet skaber ekstraordinært innovative løsninger til dansk industri. Prisen får navnet The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award.

Ved samme lejlighed lanceres også en anden ny pris, nemlig prisen Den Lyse Ide. Den pris er specifikt målrettet helt unge forskere og den gives til en studerende – bachelor, kandidat, ph.d., postdoc eller en gruppe af unge forskere – som har en idé eller udviklet en løsning med et stort potentiale.

Hos Otto Mønsteds Fond er de glade for at kunne præsentere de to nye priser:

– Vi er glade for at, at Fondens formand Bo Stærmose til maj for første gang kan uddele The Otto Mønsted
Foundation’s MADE Award og Den Lyse Idé, idet Fondens hovedformål er at bidrage til Danmarks handel og industri, siger Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsteds Fond og A/S, og fortsætter:

– MADE har en vision om produktion i verdensklasse i Danmark og beskæftiger sig netop med at anvende
forskning i danske produktionsvirksomheder. Et samarbejde med MADE om en pris ligger derfor helt i tråd med Otto Mønsteds Fonds fokus på at støtte aktiviteter, der kan øge Danmark og danske virksomheders muligheder for at gøre sig gældende på det globale marked.

Også hos MADE er der tilfredshed med det nye initiativ, som de håber vil styrke dansk produktionsforskning:

– Vi er meget taknemmelige for, at Otto Mønsteds Fond har valgt at støtte MADE som sponsor for MADE’s
award. Prisen er med til at hylde nogle af landets førende produktionsforskere, som i tæt samspil med
industrien evner at kombinere et højt, fagligt niveau i forskningen med konkrete, implementerbare
løsninger, der gavner danske produktionsvirksomheder, siger Nigel Edmondson, direktør i MADE.

The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award består af et rejselegat på 100.000 kr. til vinderen og på 50.000 kr. til andenpladsen.

The Bright Idea gives til tre forskere eller forskerteams, som tildeles henholdsvis 200.000 kr., 100.000 kr. og 50.000 kr. til at videreudvikle sin idé eller løsning.

Vinderne af begge priser findes på MADE’s årsdag den 22. maj 2019 i Industriens Hus, København.

Det er allerede nu muligt at nominere kandidater til de to priser

Om MADE

Siden lanceringen i 2014 er der i regi af MADE igangsat mere end 100 forskningsprojekter inden for områder som robotteknologi, smarte fabrikker, 3D-print og dataopsamling.

Forskningen sker i tæt samarbejde mellem universiteter, virksomheder og GTS-institutter med fokus på at løse fælles udfordringer i danske produktionsvirksomheder.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.