Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny rektor til Professionshøjskolen UCN

Tidligere rektor ønskede ikke at søge sin egen stilling.

Professionshøjskolen UCN får ny rektor. Foto: UCN

Kristina Kristoffersen indtager fra 1. januar rektorkontoret på Professionshøjskolen UCN.

Det oplyser UCN.

– Jeg glæder mig virkelig til at komme tilbage og lære UCN, medarbejderne, de studerende og kursisterne bedre at kende. Med mit kendskab til UCN så er der fyldt med dygtige medarbejdere og studerende, der hver dag er i gang med at gøre en positiv forskel for Nordjylland, lyder det fra Kristina Kristoffersen.  

Den nye rektor er uddannet på UCN. Hun kommer fra en stilling som uddannelsesdirektør på Københavns Erhvervsakademi.

Der står et enig ansættelsesudvalg bag ansættelsen af Kristina Kristoffersen.

– UCN står foran en meget vigtig periode, hvor vi dels skal gennemføre en række politiske reformer på uddannelsesområdet og dels realisere vores ambition om at udvikle os til en stærk vidensinstitution af international klasse, samtidig med at vi fortsat er hele Nordjyllands professionshøjskole og tæt på både det offentlige og private arbejdsmarked. Vi er helt sikre på, at Kristina er den rigtige person til at stå i spidsen for den proces, siger bestyrelsesformand Poul Knudsgaard.

Tidligere rektor ville ikke søge egen stilling

Kristina Kristoffersen afløser Lene Augusta Jørgensen, der har været rektor på UCN i perioden siden 2021. I efteråret 2021 har uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen dog været konstitueret rektor på UCN, da Lene Augusta Jørgensen ikke ønskede at søge rektorstillingen.

– Det har ikke været en let beslutning, men den rigtige for mig på nuværende tidspunkt. Jeg er stolt over den tid, jeg har været en del af UCN. Vi er blevet institutionsakkrediteret. Vi har gode solide uddannelser, og vi har opbygget et fundament for at udvikle og videnbasere vores mange aktiviteter. UCN skaber værdi for vores samfund og region, og det har vi grund til at være stolte af, lød det i Nordjyske.

Kort om Professionshøjskolen UCN

UCN har omkring 900 ansatte og 9.500 studerende. 1.000 af de studerende er internationale studerende. 9.400 studerende og kursister studerer årligt på professionshøjskolens efter- og videreuddannelser.

Professionshøjskolen udbyder 27 erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, en erhvervsuddannelse og ti overbygningsuddannelser.

Kilde: Professionshøjskolen UCN

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.