Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nye ansigter i bestyrelsen for Aarhus Universitet

Aarhus Universitets bestyrelse får fremover følgeskab af to nye medlemmer; Caroline Søeborg Ahlefeldt og Jørgen Carlsen.
Aarhus Universitets bestyrelse får fremover følgeskab af to nye medlemmer; Caroline Søeborg Ahlefeldt og Jørgen Carlsen.

Det østjyske universitet, der sidste år kunne fejre sin 90 års fødselsdag, har udpeget entreprenør Caroline Søeborg Ahlefeldt og tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen til at sidde med i universitetets bestyrelse, der udgør elleve personer.

Med sig tager de erfaring fra topledelsesniveau fra flere globalt orienterede virksomheder og fra årelang ledelse af en dansk kulturinstitution. Og netop de to profilers meget forskelligartede baggrund er noget af det, der er lagt vægt på i udvælgelsen.

Digital entreprenør

– Caroline Søeborg Ahlefeldt har mange kvaliteter og har været et stort aktiv i de mange andre sammenhænge, hun har indgået i. Det er jeg sikker på, hun også bliver for Aarhus Universitet – blandt andet takket være hendes internationale udsyn og solide erfaring fra bestyrelsesarbejde, siger Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Aarhus Universitets bestyrelse.

AHLERS VIL HAVE MERE NYT BLOD IND PÅ UNIVERSITETERNE

Den nye kvindelige profil stiftede i 1990’erne selskabet MouseHouse, ligesom hun var med til at grundlægge landets første multimedieuddannelse. Siden har hun opbygget erfaring fra topledelsesniveau i flere globalt orienterede virksomheder, ligesom hun har mere end 25 års erfaring med startup-virksomheder og iværksætteri.

Kendt kulturbærer

Bestyrelsens andet nye ansigt, Jørgen Carlsen, har gennem 30 år haft titel af forstander for den kendte institution, Testrup Højskole, ligesom han er engageret i udformningen af Højskolesangbogen. Jørgen Carlsen har før udtalt, at højskolen er ”smittebærer af almen dannelse” for unge mennesker, og så har han gennem årene deltaget ivrigt i kulturdebatten.

– Jørgen Carlsen har mange kvaliteter. Bl.a. er han en kendt og respekteret kulturbærer. Med sit afsæt i filosofien og idéhistorien samt sin rolle som aktiv samfundsdebattør kan Jørgen Carlsen bidrage til bestyrelsesarbejdet med et nuanceret dannelsesaspekt, der er relevant for os i universitetsverdenen, men også i samfundet, lyder det fra Connie Hedegaard.

Glæder sig til at arbejde med universitetets fremtid

De nye medlemmer glæder sig til at komme i gang med arbejdet for universitetet, og Jørgen Carlsen fremhæver blandt andet universitets enestående kreative studiemiljø, som han også selv oplevede tilbage i 1968, hvor han begyndte at læse der. Det ser han frem til at arbejde videre med:

– Et campusbaseret universitet med den koncentration af studerende, det giver, betyder et integreret studieliv, hvor universitetet bliver både et lærested og et værested på samme tid. Det miljø ser jeg som helt essentielt at opretholde og styrke yderligere, lyder det fra Jørgen Carlsen.

Også Caroline Søeborg Ahlefeldt glæder sig til at vende tilbage til det sted, hun i sin tid studerede:

–  Det er for det første et stort privilegium for mig at kunne vende tilbage til mit Alma Mater på Aarhus Universitet, og en meget positiv oplevelse at se den diversitet, der er i bestyrelsens sammensætning. AU har en helt central rolle og et stort ansvar i den samfundsforandring, der sker med teknologiske landvindinger og bevægelse i de behov, det vil afstedkomme inden for bl.a. uddannelse, teknologiudvikling og forskning. Det arbejde glæder jeg mig til at tage del i, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt.

Foruden de to nye medlemmer i bestyrelsen er Ditte Marie Thomsen og Karoline Poulsender for nylig blevet valgt som bestyrelsens nye studenterrepræsentanter.

Medlemmer af Aarhus Universitets bestyrelse pr. 1. februar 2019:

Anna Louise Plaskett
Astrid Söderberg Widding
Caroline Søeborg Ahlefeldt
Connie Hedegaard, formand
Ditte Marie Thomsen
Jens Peter Christensen
Jørgen Carlsen
Karoline Poulsen
Steen Riisgaard
Susanne Bødker
Søren Pold

Forsiden lige nu:

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.