Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nyt formandskab i Det Unge Akademi

Organisationen vil fortsat have fokus på det forskningspolitiske felt.

Kristoffer Kropp er ny forperson for Det Unge Akademi. Foto. RUC

Det Unge Akademi har skiftet formandskab. Ind træder lektor Kristoffer Kropp og lektor Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen.

Det oplyser Det Unge Akademi i en pressemeddelelse.  

– Jeg ser frem til at arbejde sammen med næstforpersonen, udvalgsrepræsentanterne og resten af DUA om at udvikle Det Unge Akademi, så det bliver ved med at være et sted, hvor yngre forskere kan få større perspektiver på deres forskning, og et netværk at dele glæder og sorger ved forskning med, siger ny forperson Kristoffer Kropp.

Ledelsen af Det Unge Akademi består nu af følgende personer:

Forperson: Kristoffer Kropp, lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet 

Næstforperson: Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen, lektor ved Kemisk Institut på Københavns Universitet  

Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg: Peter Ebert Andersen, adjunkt ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet

Repræsentant for Formidlingsudvalget: Trine Kellberg Nielsen, lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet og Moesgaard Museum

Repræsentant for Samarbejdsudvalget: Rune Busk Damgaard, lektor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet

Det nye formandskab vil videreudvikle Det Unge Akademis stemme på det forskningspolitiske felt:

– I DUA’s tiårige levetid er det blevet en institution i det danske forskningslandskab. Det er en position, vi skal værne om og benytte med ydmyghed, siger Kristoffer Kropp.

Kristoffer Kropp afløser Karen Vallgårda, lektor på KU.

– Kristoffer og Kirsten er et fremragende valg for Det Unge Akademi. De er begge virkelig dygtige forskere, men fra meget forskellige felter og universiteter, hvilket er godt for DUA. Og så har de sans for at bevare det gode i DUA kombineret med ideer og energi til at sætte nye ting i gang, siger Karen Vallgårda i pressemeddelelsen.

Forsiden lige nu:

Lasse Horne Kjældgaard bliver direktør for Carlsbergfondet

Den 1. januar 2023 tiltræder Lasse Horne Kjældgaard som direktør for Carlsbergfondet og bliver dermed den første direktør i Carlsbergfondets historie. Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets governance-struktur og samtidig sikre det bedst mulige samspil på tværs af fondets forskellige afdelinger.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.