Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nyt formandskab i Det Unge Akademi

Organisationen vil fortsat have fokus på det forskningspolitiske felt.

Kristoffer Kropp er ny forperson for Det Unge Akademi. Foto. RUC

Det Unge Akademi har skiftet formandskab. Ind træder lektor Kristoffer Kropp og lektor Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen.

Det oplyser Det Unge Akademi i en pressemeddelelse.  

– Jeg ser frem til at arbejde sammen med næstforpersonen, udvalgsrepræsentanterne og resten af DUA om at udvikle Det Unge Akademi, så det bliver ved med at være et sted, hvor yngre forskere kan få større perspektiver på deres forskning, og et netværk at dele glæder og sorger ved forskning med, siger ny forperson Kristoffer Kropp.

Ledelsen af Det Unge Akademi består nu af følgende personer:

Forperson: Kristoffer Kropp, lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet 

Næstforperson: Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen, lektor ved Kemisk Institut på Københavns Universitet  

Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg: Peter Ebert Andersen, adjunkt ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet

Repræsentant for Formidlingsudvalget: Trine Kellberg Nielsen, lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet og Moesgaard Museum

Repræsentant for Samarbejdsudvalget: Rune Busk Damgaard, lektor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet

Det nye formandskab vil videreudvikle Det Unge Akademis stemme på det forskningspolitiske felt:

– I DUA’s tiårige levetid er det blevet en institution i det danske forskningslandskab. Det er en position, vi skal værne om og benytte med ydmyghed, siger Kristoffer Kropp.

Kristoffer Kropp afløser Karen Vallgårda, lektor på KU.

– Kristoffer og Kirsten er et fremragende valg for Det Unge Akademi. De er begge virkelig dygtige forskere, men fra meget forskellige felter og universiteter, hvilket er godt for DUA. Og så har de sans for at bevare det gode i DUA kombineret med ideer og energi til at sætte nye ting i gang, siger Karen Vallgårda i pressemeddelelsen.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.