Det Unge Akademi har skiftet formandskab. Ind træder lektor Kristoffer Kropp og lektor Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen.
Det oplyser Det Unge Akademi i en pressemeddelelse.
– Jeg ser frem til at arbejde sammen med næstforpersonen, udvalgsrepræsentanterne og resten af DUA om at udvikle Det Unge Akademi, så det bliver ved med at være et sted, hvor yngre forskere kan få større perspektiver på deres forskning, og et netværk at dele glæder og sorger ved forskning med, siger ny forperson Kristoffer Kropp.
Ser frem til arbejde sammen med @kirsten_mj @TrineKellberg @rbdamgaard og Peter i @DetUngeAkademi råd. Det skal nok blive sjovt og lærerigt! https://t.co/e59wjTEvim
— Kristoffer Kropp (@KristofferKropp) February 10, 2022
Ledelsen af Det Unge Akademi består nu af følgende personer:
Forperson: Kristoffer Kropp, lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet
Næstforperson: Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen, lektor ved Kemisk Institut på Københavns Universitet
Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg: Peter Ebert Andersen, adjunkt ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet
Repræsentant for Formidlingsudvalget: Trine Kellberg Nielsen, lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet og Moesgaard Museum
Repræsentant for Samarbejdsudvalget: Rune Busk Damgaard, lektor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet
I sidste uge blev jeg valgt som næstforperson i Det Unge Akademi. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med forperson @KristofferKropp og resten af rådet det næste år. https://t.co/cW9no6pWiz
— Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen (@kirsten_mj) February 10, 2022
Det nye formandskab vil videreudvikle Det Unge Akademis stemme på det forskningspolitiske felt:
– I DUA’s tiårige levetid er det blevet en institution i det danske forskningslandskab. Det er en position, vi skal værne om og benytte med ydmyghed, siger Kristoffer Kropp.
Kristoffer Kropp afløser Karen Vallgårda, lektor på KU.
– Kristoffer og Kirsten er et fremragende valg for Det Unge Akademi. De er begge virkelig dygtige forskere, men fra meget forskellige felter og universiteter, hvilket er godt for DUA. Og så har de sans for at bevare det gode i DUA kombineret med ideer og energi til at sætte nye ting i gang, siger Karen Vallgårda i pressemeddelelsen.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.