Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nyt forskningscenter tager kampen op med børn og unges mistrivsel

Forskningskræfter på tværs af danske universiteter og professionshøjskoler etablerer et nyt og samlende nationalt forskningscenter for PPR-forskning. Det får til huse på Aarhus Universitet.

Med et nyt forskningscenter samles forskningen i børn og unges mistrivsel under ét tag. Foto: iStock/fiorigianluigi

“Flere og flere danske børn og unge mistrives, og efterspørgslen på pædagogisk psykologisk rådgivning i landets dagtilbud og skoler er større end nogensinde.“

Sådan lyder motivationen bag det kommende forskningscenter for den Pædagogiske psykologiske Rådgivning - eller den såkaldte PPR-forskning. Centeret bliver forankret på DPU ved Aarhus Universitet og slår officielt dørene op den 1. december.

Der er på kommunalt plan kommet større fokus på det forebyggende arbejde med med hele børnegrupper og udvikling af den pædagogiske praksis. Det til trods vokser antallet af børn, der bliver udredt, får tildelt diagnoser eller placeres i særlige behandlings- eller undervisningstilbud.

Med det nye center skaber vi overblik over den viden og de erfaringer, der allerede er på området.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: