Er du forsker, og går du med en iværksætterdrøm i maven? Så er det med at spidse ører. Med en sum på 460.000 per iværksætter, der godkendes til det nye program, ønsker Innovationsfonden nemlig at skubbe til de gode idéer blandt de mere erfarne forsknings- og erhvervskræfter i samfundet.
Det er det tidligere program, InnoFounder, som henvender sig til de helt unge iværksættere, der udvides med endnu et spor som led i fondens nye iværksætterstrategi, som blev præsenteret tilbage i december 2018. Det nye program får det sigende navn ‘InnoFounder – experienced’.
INNOVATIONSFONDEN VIL STYRKE FORSKERES MULIGHEDER FOR IVÆRKSÆTTERI
Mere erfaring – større succes
Imens det eksisterende InnoFounder-program kører videre sideløbende, er idéen med det nye program at dyrke de forretningspotentialer, der følger med flere år i marken, som blandt andet ofte giver et større netværk:
– Flere analyser peger på, at iværksættere med erhvervserfaring har endnu større chance for succes end de helt unge – netop på grund af den erfaring, brancheindsigt, markedsforståelse og det netværk, de har tilegnet sig gennem årene. Meget peger derfor på, at vi kan få flere succesfulde virksomheder i Danmark, hvis vi i højere grad understøtter mere erfarne folk, som har lyst til og mod på at kaste sig ud i iværksætteri. Derfor lancerer vi ‘InnoFounder – experienced’, siger Hanne Harmsen, vicedirektør hos Innovationsfonden.
Flere skal kunne – og turde – afprøve deres idéer
Inden årsskiftet løftede Innovationsfonden sammen med Vækstfonden sløret for, hvordan de to fonde planlægger at styrke tidlige og videnbaserede virksomheder i Danmark.
Som Science Report tidligere har skrevet om, er netop dén opgave et led i den politiske beslutning om at forenkle erhvervsfremmesystemet, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog tidligere i 2018. Beslutningen indebærer et mål om, at Innovationsfonden i 2019 skal være den primære indgang til tilskudsmidler til videnbaseret iværksætteri.
– De nye initiativer vil styrke forskeres muligheder for at gå ud og skabe nye virksomheder på baggrund af viden fra vores forskningsinstitutioner, forklarede forskningsminister Tommy Ahlers (V) dengang.
Han tilføjede, at det på den måde bliver muligt for flere af Danmarks forskere og erhvervsfolk at udleve drømmen om et liv som iværksættere – en mulighed, han håber og tror vil få flere til at turde afprøve spirende idéer.
INNOVATIONSFONDEN VIL SÆTTE SKUB I DEN GRØNNE OMSTILLING
Det nye innovationsprogram optager det første hold i foråret 2019 som et pilotprojekt og tilbyder et 1-årigt forløb med en månedlig ydelse på 30.000 kr. samt et engangsbeløb på 100.000 kr. Foruden programmet bliver et af de nye initiativer en investeringsdag, hvor iværksættere kan komme og præsentere deres forretningsidéer for investorer.
– Idéen skal dog typisk have nået et vist niveau af modenhed og have været igennem indledende tests eller have udviklet en tidlig prototype, så InnoFounder-forløbet bygges på et reelt grundlag. – Programmet er åbent for alle fagområder, så længe idéen er innovativ og har potentiale til at skabe en bæredygtig forretning.
– Tre personer per iværksætteridé kan ansøge programmet.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.