Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nyt innovationsprogram til de idérige forskere

Innovationsfonden åbner nyt innovationsprogram til erfarne forskere og erhvervsfolk.

Innovationsfonden lancerer nyt program, InnoFounder – Experienced, som skal støtte erfarne erhversfolk og forskere med en god idé.
Innovationsfonden lancerer nyt program, InnoFounder – Experienced, som skal støtte erfarne erhversfolk og forskere med en god idé.

Er du forsker, og går du med en iværksætterdrøm i maven? Så er det med at spidse ører. Med en sum på 460.000 per iværksætter, der godkendes til det nye program, ønsker Innovationsfonden nemlig at skubbe til de gode idéer blandt de mere erfarne forsknings- og erhvervskræfter i samfundet.

Det er det tidligere program, InnoFounder, som henvender sig til de helt unge iværksættere, der udvides med endnu et spor som led i fondens nye iværksætterstrategi, som blev præsenteret tilbage i december 2018. Det nye program får det sigende navn ‘InnoFounder – experienced’.

INNOVATIONSFONDEN VIL STYRKE FORSKERES MULIGHEDER FOR IVÆRKSÆTTERI

Mere erfaring – større succes

Imens det eksisterende InnoFounder-program kører videre sideløbende, er idéen med det nye program at dyrke de forretningspotentialer, der følger med flere år i marken, som blandt andet ofte giver et større netværk:

– Flere analyser peger på, at iværksættere med erhvervserfaring har endnu større chance for succes end de helt unge – netop på grund af den erfaring, brancheindsigt, markedsforståelse og det netværk, de har tilegnet sig gennem årene. Meget peger derfor på, at vi kan få flere succesfulde virksomheder i Danmark, hvis vi i højere grad understøtter mere erfarne folk, som har lyst til og mod på at kaste sig ud i iværksætteri. Derfor lancerer vi ‘InnoFounder – experienced’, siger Hanne Harmsen, vicedirektør hos Innovationsfonden.

Flere skal kunne – og turde – afprøve deres idéer

Inden årsskiftet løftede Innovationsfonden sammen med Vækstfonden sløret for, hvordan de to fonde planlægger at styrke tidlige og videnbaserede virksomheder i Danmark.

Som Science Report tidligere har skrevet om,  er netop dén opgave et led i den politiske beslutning om at forenkle erhvervsfremmesystemet, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog tidligere i 2018. Beslutningen indebærer et mål om, at Innovationsfonden i 2019 skal være den primære indgang til tilskudsmidler til videnbaseret iværksætteri.

– De nye initiativer vil styrke forskeres muligheder for at gå ud og skabe nye virksomheder på baggrund af viden fra vores forskningsinstitutioner, forklarede forskningsminister Tommy Ahlers (V) dengang.

Han tilføjede, at det på den måde bliver muligt for flere af Danmarks forskere og erhvervsfolk at udleve drømmen om et liv som iværksættere – en mulighed, han håber og tror vil få flere til at turde afprøve spirende idéer.

INNOVATIONSFONDEN VIL SÆTTE SKUB I DEN GRØNNE OMSTILLING

Det nye innovationsprogram optager det første hold i foråret 2019 som et pilotprojekt og tilbyder et 1-årigt forløb med en månedlig ydelse på 30.000 kr. samt et engangsbeløb på 100.000 kr. Foruden programmet bliver et af de nye initiativer en investeringsdag, hvor iværksættere kan komme og præsentere deres forretningsidéer for investorer.

Kriterier for ansøgning til det nye program:
– Idéen skal være på det tidlige stadie – altså mangle en del udvikling inden produktet, servicen eller teknologien er færdigudviklet, og forretningsmodellen er på plads.
– Idéen skal dog typisk have nået et vist niveau af modenhed og have været igennem indledende tests eller have udviklet en tidlig prototype, så InnoFounder-forløbet bygges på et reelt grundlag. – Programmet er åbent for alle fagområder, så længe idéen er innovativ og har potentiale til at skabe en bæredygtig forretning.
– Tre personer per iværksætteridé kan ansøge programmet.

Læs mere om programmet

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.