Er du forsker, og går du med en iværksætterdrøm i maven? Så er det med at spidse ører. Med en sum på 460.000 per iværksætter, der godkendes til det nye program, ønsker Innovationsfonden nemlig at skubbe til de gode idéer blandt de mere erfarne forsknings- og erhvervskræfter i samfundet.
Det er det tidligere program, InnoFounder, som henvender sig til de helt unge iværksættere, der udvides med endnu et spor som led i fondens nye iværksætterstrategi, som blev præsenteret tilbage i december 2018. Det nye program får det sigende navn ‘InnoFounder – experienced’.
INNOVATIONSFONDEN VIL STYRKE FORSKERES MULIGHEDER FOR IVÆRKSÆTTERI
Mere erfaring – større succes
Imens det eksisterende InnoFounder-program kører videre sideløbende, er idéen med det nye program at dyrke de forretningspotentialer, der følger med flere år i marken, som blandt andet ofte giver et større netværk:
– Flere analyser peger på, at iværksættere med erhvervserfaring har endnu større chance for succes end de helt unge – netop på grund af den erfaring, brancheindsigt, markedsforståelse og det netværk, de har tilegnet sig gennem årene. Meget peger derfor på, at vi kan få flere succesfulde virksomheder i Danmark, hvis vi i højere grad understøtter mere erfarne folk, som har lyst til og mod på at kaste sig ud i iværksætteri. Derfor lancerer vi ‘InnoFounder – experienced’, siger Hanne Harmsen, vicedirektør hos Innovationsfonden.
Flere skal kunne – og turde – afprøve deres idéer
Inden årsskiftet løftede Innovationsfonden sammen med Vækstfonden sløret for, hvordan de to fonde planlægger at styrke tidlige og videnbaserede virksomheder i Danmark.
Som Science Report tidligere har skrevet om, er netop dén opgave et led i den politiske beslutning om at forenkle erhvervsfremmesystemet, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog tidligere i 2018. Beslutningen indebærer et mål om, at Innovationsfonden i 2019 skal være den primære indgang til tilskudsmidler til videnbaseret iværksætteri.
– De nye initiativer vil styrke forskeres muligheder for at gå ud og skabe nye virksomheder på baggrund af viden fra vores forskningsinstitutioner, forklarede forskningsminister Tommy Ahlers (V) dengang.
Han tilføjede, at det på den måde bliver muligt for flere af Danmarks forskere og erhvervsfolk at udleve drømmen om et liv som iværksættere – en mulighed, han håber og tror vil få flere til at turde afprøve spirende idéer.
INNOVATIONSFONDEN VIL SÆTTE SKUB I DEN GRØNNE OMSTILLING
Det nye innovationsprogram optager det første hold i foråret 2019 som et pilotprojekt og tilbyder et 1-årigt forløb med en månedlig ydelse på 30.000 kr. samt et engangsbeløb på 100.000 kr. Foruden programmet bliver et af de nye initiativer en investeringsdag, hvor iværksættere kan komme og præsentere deres forretningsidéer for investorer.
– Idéen skal dog typisk have nået et vist niveau af modenhed og have været igennem indledende tests eller have udviklet en tidlig prototype, så InnoFounder-forløbet bygges på et reelt grundlag. – Programmet er åbent for alle fagområder, så længe idéen er innovativ og har potentiale til at skabe en bæredygtig forretning.
– Tre personer per iværksætteridé kan ansøge programmet.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.