Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Prisvinder fravalgte forskning for at beskytte vores ophavsret mod pirateri og AI

Stifter af RettighedsAlliancen Maria Fredenslund blev hædret for sit mangeårige arbejde for at beskytte ophavsretten i den digitale verden. For for den særlige indsats modtog hun den årlige UBVA-pris.

For fyldt sal modtog Maria Fredenslund året UBVA pris for sin særlige indsats for at beskytte ophavsretten på internettet. Foto: Yvonne Kathleen Klausen.

Forskning er kun til gavn, hvis den er god – ellers er det spild af tid og penge. Men politiske og økonomiske interesser, citationsfusk og digitale pirater, der går på rov i andres ideer og værker truer forskningens kvalitet og ophavsrettigheder.

Der er brug for mennesker i den praktiske verden, som arbejder på løsninger, der beskytter rettigheder på internettet.

Maria Fredenslund, direktør, RettighedsAlliancen

Det blev diskuteret til forskningssymposium organiseret af Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA). De havde samlet den videnskabelige verden til at debattere, hvad der er god forskning, og hvordan vi kan måle meningsfuldt på det.

Det gav anledning til at stille spørgsmålet: Hvem beskytter vores ret til vores tanker og værker, når de går digitalt?

Svaret er den juridiske forkæmper Maria Fredenslund. Derfor bliver hun hyldet med UBVA og Akademikernes årlige "UBVA-pris".

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: