Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Rekordoverskud til Novo Nordisk Fondens pengetank

Specielt investeringsporteføljen har bidraget til overskuddet.

Administrerende direktør i Novo Holding, Kasim Kutay, har præsenteret et stort overskud. Foto: Novo Holdings.

Novo Nordisk Fondens pengetank, Novo Holdings, har præsteret et rekordoverskud på driften på 29 milliarder kroner for 2020.

Det fremgår af selskabets årsregnskab.

– Selvom 2020 var et meget godt år, er vi i sidste ende langsigtede investorer. Vi er meget glade for at kunne rapportere, at vi leverer det centrale mål om at skabe attraktivt langsigtet afkast på Novo Nordisk Fondens aktiver med et gennemsnitligt ti-årigt afkast af investeringsporteføljen på 12 procent, siger Kasim Kutay, administrerende direktør i Novo Holdings i en pressemeddelelse.

Novo Holdings A/S er ejet af Novo Nordisk Fonden og er ansvarlig for forvaltningen af ​​Novo Nordisk Fondens aktiver. Novo Holdings A/S er samtidig holdingselskabet i Novo Group, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S.

Investeringer præsterer

Rekordoverskuddet er især baseret på Novo Holdings’ investeringer og præstationerne hos Novo Nordisk og Novozymes, hvor Novo Holdings er hovedaktionær.

– Vores indtægter og investeringsafkast er igen godt afbalanceret med stærke bidrag fra Novo-koncernens virksomheder og fra investeringsporteføljen. I tråd med vores strategi udvidede vi også vores geografiske rækkevidde ved at åbne vores kontor i Singapore og ved at lave hovedinvesteringer i USA, siger Kasim Kutay.

Ifølge Novo Holdings har 2020 budt på tre rekorder. Udover overskuddet på driften drejer det sig om:

  • Antallet af investeringer i life science-virksomheder steg til mere end 120 virksomheder.
  • Aktiver under forvaltning nåede det højeste niveau nogensinde, hvor Novo Holdings’ investeringsportefølje steg til 150 milliarder kroner med samlede aktiver på 457 milliarder kroner medregnet Novo Nordisk og Novozymes A-aktier til værdien af B-aktier ved udgangen af 2020.

Det største bidrag til resultatet på 29 milliarder kroner kom fra afkastet på investeringsporteføljen på 16,5 milliarder kroner mod 14,8 milliarder kroner i 2019. Udbytte og indtægter fra deltagelse i aktietilbagekøbsprogrammerne i Novo Group-selskaberne udgjorde 12,6 milliarder kroner mod 11,3 milliarder kroner i 2019.

Novo Holdings

Novo Holdings havde ved udgangen af 2020 aktiver for 457 milliarder kroner.

Overskuddet i 2020 på 29 milliarder kroner er knap 12 procent højere end overskuddet i 2019, hvor overskuddet var 26 milliarder kroner.

Novo Holdings fokuserer på life science med investeringer i blandt andet biotek og medico.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.