Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Rekordoverskud til Novo Nordisk Fondens pengetank

Specielt investeringsporteføljen har bidraget til overskuddet.

Administrerende direktør i Novo Holding, Kasim Kutay, har præsenteret et stort overskud. Foto: Novo Holdings.

Novo Nordisk Fondens pengetank, Novo Holdings, har præsteret et rekordoverskud på driften på 29 milliarder kroner for 2020.

Det fremgår af selskabets årsregnskab.

– Selvom 2020 var et meget godt år, er vi i sidste ende langsigtede investorer. Vi er meget glade for at kunne rapportere, at vi leverer det centrale mål om at skabe attraktivt langsigtet afkast på Novo Nordisk Fondens aktiver med et gennemsnitligt ti-årigt afkast af investeringsporteføljen på 12 procent, siger Kasim Kutay, administrerende direktør i Novo Holdings i en pressemeddelelse.

Novo Holdings A/S er ejet af Novo Nordisk Fonden og er ansvarlig for forvaltningen af ​​Novo Nordisk Fondens aktiver. Novo Holdings A/S er samtidig holdingselskabet i Novo Group, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S.

Investeringer præsterer

Rekordoverskuddet er især baseret på Novo Holdings’ investeringer og præstationerne hos Novo Nordisk og Novozymes, hvor Novo Holdings er hovedaktionær.

– Vores indtægter og investeringsafkast er igen godt afbalanceret med stærke bidrag fra Novo-koncernens virksomheder og fra investeringsporteføljen. I tråd med vores strategi udvidede vi også vores geografiske rækkevidde ved at åbne vores kontor i Singapore og ved at lave hovedinvesteringer i USA, siger Kasim Kutay.

Ifølge Novo Holdings har 2020 budt på tre rekorder. Udover overskuddet på driften drejer det sig om:

  • Antallet af investeringer i life science-virksomheder steg til mere end 120 virksomheder.
  • Aktiver under forvaltning nåede det højeste niveau nogensinde, hvor Novo Holdings’ investeringsportefølje steg til 150 milliarder kroner med samlede aktiver på 457 milliarder kroner medregnet Novo Nordisk og Novozymes A-aktier til værdien af B-aktier ved udgangen af 2020.

Det største bidrag til resultatet på 29 milliarder kroner kom fra afkastet på investeringsporteføljen på 16,5 milliarder kroner mod 14,8 milliarder kroner i 2019. Udbytte og indtægter fra deltagelse i aktietilbagekøbsprogrammerne i Novo Group-selskaberne udgjorde 12,6 milliarder kroner mod 11,3 milliarder kroner i 2019.

Novo Holdings

Novo Holdings havde ved udgangen af 2020 aktiver for 457 milliarder kroner.

Overskuddet i 2020 på 29 milliarder kroner er knap 12 procent højere end overskuddet i 2019, hvor overskuddet var 26 milliarder kroner.

Novo Holdings fokuserer på life science med investeringer i blandt andet biotek og medico.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.